SSD поддържа висока скорост и при 90% запълване

SP920 поддържа постоянно високи скорости на четене и запис дори когато дискът е запълнен до 90%

SP920 поддържа постоянно високи скорости на четене и запис дори когато дискът е запълнен до 90%

Тайванският производител Adata Technology обяви нов SSD диск от серията Premier Pro. Моделът SP920 посреща изискванията за висока производителност при трансфер на мултимедийни файлове (некомпресирани данни).

Устройството с 2,5-инчов форм-фактор разполага с последно поколение Marvell контролер, изграден по спецификациите на интерфейса SATA III с пропускателна способност 6Gb/s.

При четене/запис на 4KB файл SSD дискът постига 98 000 / 88 000 IOPS (входо/изходни операции в секунда), а скоростите на четене и запис на големи файлове (последователно четене/запис) достигат съответно 560/500 MB/sec, твърди производителят.

В допълнение, SP920 поддържа постоянно високи скорости на четене и запис дори когато дискът е запълнен до 90%. Това го отличава от други полупроводникови дискове, където производителността спада при запълване на капацитета на устройството, подчертава Adata.

Първоначално SP920 ще се предлага с капацитети 128GB и 256GB, но те ще бъдат последвани скоро от 512GB и 1TB модели. За тези, които желаят ъпгрейд от механичен твърд диск, SP920 идва с 2,5-инчов адаптер, позволяващ на устройството да се използва в 7- и 9,5-мм гнезда.

Наскоро Adata пусна софтуерен инструмент SSD Toolbox, който допълнително одобрява производителността и удължава жизнения цикъл на SSD устройството. Цените на новите SSD устройства все още не са обявени.

Коментари по темата: „SSD поддържа висока скорост и при 90% запълване”

добавете коментар...

  1. Иван

    Хубаво нека да ги подобряват SSD-тата, но са още далеч от това да компенсират много краткия живот на устройствата и високата цена.

Коментар