Украинската SoftServe ще разработва софтуер у нас

SoftServe, най-голямата украинска ИТ компания, отваря център за разработка на софтуер в София. Компанията разполага с подобни центрове в Русия и Украйна.

Украинският разработчик е привлечен да инвестира у нас от високия рейтинг на нивото на IQ на населението. Над 30% от всички специалисти са с висше образование – това са инженери по технически специалности, подчертават от SoftServe.

Големият брой специалисти, тяхната компетентност и професионална привлекателност слагат България на най-високите места в рейтингите на аутсорсинга в сферата на ИТ, отбелязват от украинската фирма.

SoftServe започва работа през 1993 година и оттогава е изпълнила над 3000 проекта в областта на медицината, търговията на дребно, инфраструктурата и системите, а също така в областта на финансите. Нейни клиенти са над 150 международни компании, сред които Cisco, HP, IBM, Logitech и др.

В компанията работят 3500 ИТ професионалисти в различни сфери, а центровете ѝ по разработка на софтуер се намират в Украйна и Русия. SoftServe има представителства в щатите Флорида, Калифорния, Масачузетс, Юта и Тексас (САЩ), в Лондон, Хамбург и Амстердам.

Любопитен факт е, че SoftServe има собствено учебно заведение – университет, който включва в себе си ИТ академия, тренинг мениджмънт група, сертификационен център и училище по чужди езици.

Коментар