Услугата Samsung Smart Home става глобална

Чрез приложението Smart Home потребителите могат да добавят и управляват всякакви съвместими устройства и уреди

Чрез приложението Smart Home потребителите могат да добавят и управляват всякакви съвместими устройства и уреди

Samsung активира в глобален мащаб услугата си Smart Home, която позволява свързване на мобилни устройства, домакински уреди, телевизори и интерактивни аксесоари с едно интегрирано приложение.

Първоначално услугата стартира в Корея и САЩ, като по-късно през годината ще се включат и още държави от целия свят. „Имаме грандиозни планове и искаме да подобряваме все повече и повече аспекти от ежедневието в дома”, заяви д-р Уон-Пио Хонг, президент на подразделението Media Solution Center в Samsung Electronics.

С приложението Samsung Smart Home хората могат да контролират множество устройства едновременно. Един потребител например може просто да каже „Лека нощ” на дистанционното на телевизора и свързаните устройства в дома като смарт крушката и климатиците ще се изключат автоматично.

Където и да са, хората могат да използват приложението на своите смартфони или интерактивни устройства и да проверяват статуса на домашните си уреди. Така например, те могат изцяло да контролират пералнята и да изберат конкретните настройки, така че прането да е готово, когато се приберат.

Всякаква информация, предавана чрез приложението, ще бъде криптирана за по-голяма сигурност, увери Samsung. Потребителите се регистрират в приложението със своя Samsung акаунт. Версията за смартфони може да се свали от Samsung Apps и Google Play. Скоро ще бъдат достъпни приложения за Samsung Gear 2 под управление на Tizen, както и за смарт телевизори на Samsung за 2014 г.

Чрез приложението потребителите могат да добавят и да управляват всякакви съвместими устройства и уреди, които са свързани към домашната безжична мрежа. Когато едно устройство е добавено в приложението Smart Home, то може да се настрои с няколко стъпки, като се използва интуитивният интерфейс.

Samsung Electronics планира да разшири обхвата на услугите си и до други смарт продукти, като например смарт крушката, прахосмукачките роботи и Samsung Gear Fit.

Коментар