AMD пусна флагманската графична карта FirePro W9100

AMD FirePro W9100 може да работи с до шест 4K дисплея

Новата графична карта AMD FirePro W9100 може да работи с до шест 4K дисплея

AMD пусна професионалната графична карта AMD FirePro W9100, предназначена за следващо поколение 4K работни станции ускорени от OpenCL. С графични възможности до 2,62 TFLOPS с двойна точност и многодисплейна поддръжка с ултра висока резолюция (4K), картата вдига нивото за скорост, детайлност и креативност.

За първи път в индустрията AMD FirePro W9100 използва 16 гигабайта GDDR5 памет, благодарение на което потребителите на работни станции могат ефективно да използват до шест 4K дисплея, да зареждат и обработват големи масиви от данни, да редактират, да коригират цветове и да добавят слоеве от множество ефекти в 4K видео проекти в реално време.

Изградена на базата на архитектурата GCN (Graphics Core Next), AMD FirePro W9100 дава на професионалистите по видеообработка, графичен дизайн и инженерни специалности производителност от суперкомпютърен клас, събрана в един графичен процесор, подчерта AMD.

AMD FirePro W9100 достига върхова изчислителна мощност 2,62 TFLOPS с двойна точност за първи път на един графичен чип, както и 5,24 TFLOPS при операции с единична точност, използвани в моделиране, обработка на видео и ефекти, видео транскодиране и рендиране, където високата производителност е с предимство пред точността.

16-те гигабайта памет GDDR5 позволяват на потребителите да достигнат нови нива на бързина и производителност с 512-битов интерфейс към паметта и 320 GB/s пропускателна способност за редактиране на 4K видео, вмъкване на слоеве с множество ефекти и цветово коригиране в двежение, или за зареждане на големи масиви от данни и работа с тях в реално време.

Картата поддържа няколко GPU – потребителите могат да комбинират до четири AMD FirePro W9100 в една настолна система, за да се възползват от общата им процесорна мощ за работа с множество 4K видео потоци в реално време, за вмъкване на слоеве, цветови корекции и редактиране.

С шест Mini DisplayPort1.2 изхода, AMD FirePro W9100 може да работи с до шест 4K дисплея. Поддръжката на OpenCL 2.0 позволява на професионалистите да ползват паралелната изчислителна мощ на съвременните GPU и многоядрени CPU за ускоряване на изчислително интензивни задачи в CAD/CAM/CAE и мултимедийни/развлекателни приложения.

AMD FirePro W9100 е достъпна на пазара от глобалния партньор на AMD – Sapphire Technology, от доставчиците на работни станции AMD FirePro Ultra Workstation, както и на работни станции HP Z820 и HP Z620, а също и за интегриране в каналите за дистрибуция.

Коментар