HTC с най-слаби продажби от пет години насам

HTC очаква да се върне на пътя на печалбата през второто тримесечие

HTC очаква да се върне на пътя на печалбата през второто тримесечие

Тайванският производител на смартфони HTC отчете най-слабото си тримесечие за последните пет години. Приходите са рекордно ниски, а загубите – рекордно високи за първото календарно тримесечие на 2014 г.

Компанията регистрира чиста загуба в размер на 1,88 млрд. тайвански долара (около 62 млн. щатски долара) за периода януари-март, докато анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха загуби от 1,59 млрд. тайвански долара. За сравнение, през първото тримесечие на 2013 г. HTC регистрира печалба от 85 млн. тайвански долара.

Приходите на HTC за периода януари-март са намалели с 22,6% до 33,12 млрд. тайвански долара (около $1,1 млрд. щатски долара). Това е най-слабото тримесечие на компанията от пет години насам.

Има и добра новина за HTC. През март спря спадът на приходите, който продължи 28 поредни месеца. Продажбите на компанията през миналия месец са нараснали с 2,16%, благодарение на новия флагман HTC One M8.

HTC очаква да се върне на пътя на печалбата през второто тримесечие. Според анализатор от Yuanta Securities, новият смартфон на компанията може да увеличи значително приходите й в рамките само на едно тримесечие, тъй като жизненият цикъл на смартфоните непрекъснато се съкращава.

Коментар