Dell показа в София военни ноутбуци

Dell Latitude Rugged Extreme могат лесно да бъдат пренесени от корпоративната заседателна зала до бойното поле

Dell Latitude Rugged Extreme могат лесно да бъдат пренесени от корпоративната заседателна зала до бойното поле

Dell въвежда серия мобилни компютри за най-трудните професии и най-тежките условия на работа. Компанията представи вчера в София нови модели Latitude Rugged Extreme – конвертируем ноутбук-таблет с диагонал 12 инча и високопроизводителен 14-инчов лаптоп.

Dell Latitude Rugged Extreme могат лесно да бъдат пренесени от корпоративната заседателна зала до бойното поле или навсякъде, където професията изисква. По думите на Кърк Шел, бивш офицер от флота на САЩ и вицепрезидент на дивизията комерсиални компютри в Dell, конкурентите не могат да предложат подобно нещо.

Dell Latitude 12 Rugged Extreme е конвертируем ноутбук-таблет с диагонал 12 инча

Dell Latitude 12 Rugged Extreme е конвертируем ноутбук-таблет с диагонал 12 инча

Ноутбуците са устойчиви на прах, влага, изпускане, вибрации, екстремни температури и всякакви други сурови условия, които срещат потребителите, работещи в армията, обществената безопасност, производството и спешната помощ.

Latitude Rugged Extreme са преминали независими тестове за стандарти на армията, вкл. падане от височина до шест фута. Освен това ноутбуците са сертифицирани от трета страна за защита от навлизане на чужди субстанции, емисии и опасни материали.

Тъй като нито един примерен тест не може да предвиди всеки възможен сценарий, ноутбуците Rugged Extreme са тествани много над всички съществуващи стандарти, за да е сигурно, че ще издържат на ситуациите в реалността, поясниха представителите на Dell.

14-инчовият Dell Latitude 14 Rugged Extreme е устойчив на екстремни температури и всякакви други сурови условия

14-инчовият Dell Latitude 14 Rugged Extreme е устойчив на екстремни температури и всякакви други сурови условия

Dell Latitude 12 и 14 Rugged Extreme са направени от високо резистентни ултраполимери и здрава магнезиева сплав. Информацията е защитена от външните условия със запечатани врати и компресирани уплътнители. Същевременно, ноутбуците работят бързо и при високи температури, благодарение на четвърто поколение технология QuadCool за управление на температурата.

Дисплеят от тип „direct-view” е четим и на силна слънчева светлина, а устойчивата мултитъч функционалност на Latitude 12 Rugged Extreme разпознава интуитивни жестове, дори ако потребителят носи дебели ръкавици. Запечатаната клавиатура с адаптивна RGB подсветка позволява работа независимо от светлината наоколо, а с профила „instant stealth” потребителят може веднага да мине в режим инкогнито.

Latitude 12 и 14 Rugged Extreme издържат съответно 8,5 и 14 часа работа на батерия. Моделите стъпват на процесори Intel Core от четвърто поколение и използват бързи SSD дискове. Ноутбуците ще излязат на пазара към средата на май, цените все още не са обявени.

Коментари по темата: „Dell показа в София военни ноутбуци”

добавете коментар...

  1. Емко

    С Win 7 са.

  2. Потребител

    Интересно дали в тези лаптопи са набутали Windows 8?

Коментар