Иновативни решения за апликиране на готова продукция от SystemGroup

Апликатоът е устройство за автоматично залепване или пренасяне на самозалепващи се етикети върху продукция.
Американската компания Label-Aire преди повече от 40 години представя и патентова нов метод за нанасяне на самозалепващи се етикети. Днес Label-Aire е лидер на световния пазар сред производителите на оборудване за самозалепващи се етикети върху продукция и опаковки. Label-Aire предлага на своите клиенти ефективни и надеждни автоматични апликатори, лесни и удобни за експлоатация, с висока скорост за залепване на етикета.
Оборудване
Оборудването Label-Aire е предназначено за различни сфери на дейност – хранително-вкусова, козметична, химическа и фармацевтична промишленост и се отличава с надеждност, висока точност на залепване на етикета, отсътствие на брак. Продукцията на компанията основно се разделя на няколко вида: автоматични апликатори (Primary Applicators), оборудване за печат и апликиране (Print & Apply); автоматични системи за маркиране (Labeling Systems).
Primary Applicators – предназначени за залепване на готови самозалепващи се етикети, подходящи за работа в производствени линии. В зависимост от метода на апликиране те се раделят на няколко вида: Wipe-On – контактен метод за етикиране, Air-Blow – безконтактен метод на етикиране, залепване на етикета под въздействие на въздух под налягане, Tamp-Blow – безконтактен метод на етикиране, залепване на етикета под въздействие на въздух под налягане и подвижен държач.
Print & Apply – състои се от апликатор и принтер за печат на етикети. Това оборудване се интегрира в поточни линии и е предназначено за последователен печат и залепване на отпечатания етикет.  
Labeling Systems – автоматични линии, предназначени за маркиране на определена продукция със самозалепващи се етикети.
Използването на предлаганите апликатори дава възможност за залепване на етикети на различни места върху продукта – отгоре, на дъното, отстрани, както и залепване върху различни форми – правоъгълни кутии, бутилки, кашони, и т.н. Благодарение на микропроцесорното управление, апликаторите на Label-Aire изключват грешки, като изпускане или залепване на двоен етикет.
SystemGroup Bulgaria е официален представител на Label-Aire, повишава ефективността на своите клиенти чрез внедряване на иновационни технологии и предоставяне на професионални консултантски услуги.

Коментар