Maxpad – първи сензорен телевизор с Windows 8.1

Maxpad предлага екран с резолюция Full HD и сензорно мултитъч управление

Maxpad предлага екран с резолюция Full HD и сензорно мултитъч управление

Компанията Apek въвежда на пазара първите „умни” телевизори с вграден компютър под управление на Windows 8.1. Линията Maxpad включва модели с диагонал на екрана 39, 50 и 64,5 инча.

Всички устройства поддържат резолюция Full HD (1920х1080 пиксела) и сензорно мултитъч управление. Maxpad може да се ползва като голям таблет на висока поставка или като сензорна маса. Панелът може да се монтира и на стена.

Apek Maxpad стъпва на четирядрен процесор AMD A10 с тактова честота 3,8 GHz, допълнен с графичен ускорител Radeon HD7660. Моделът е оборудван с твърд диск с капацитет 500 GB или SSD 60 GB, оперативна памет 8 GB и вградена камера с резолюция 5 мегаписела.

Maxpad може да се ползва като голям таблет и сензорна маса

Maxpad може да се ползва като голям таблет и сензорна маса

Взаимодействието с Maxpad е възможно не само чрез сензорния дисплей, но и с помощта на многофункционален пулт за дистанционно управление с ТВ бутони от едната страна и QWERTY клавиатура от другата. Пултът играе роля и на мишка Air Mouse, благодарение на вградения триосов жироскоп.

Maxpad се явява и пълноценно устройство за запис на цифрово видео. Във всеки момент потребителят може да „превърти” ефира назад със 150 минути. Моделът дава възможност за пускане на приложения и сърфиране в интернет.

Apek ще предлага версии на Maxpad в различни цветове. Цените варират според модела – 39, 50 и 64,5-инчовите варианти струват съответно $5400, $9000 и $12 000.

Коментар