Internet Explorer 6 оцелява в пост-XP ерата

В момента IE6 се ползва на не по-малко от 4,2% от компютрите по света

В момента IE6 се ползва на не по-малко от 4,2% от компютрите по света

Заедно с пенсионирането на Windows XP на 8 април, Microsoft прекрати поддръжката на още два популярни продукта – пакета Office 2003 и бразуъра Internet Explorer преди версия 9.

Internet Explorer 6, първият интегриран в Windows XP браузър (от 2001 г.), засега оцелява в пост-XP ерата, определяна от някои анализатори като апокалиптична, предвид рисковете за сигурността.

В момента IE6 се ползва на 4,2% от компютрите по света. Миналата седмица браузърът получи последните ъпдейти от Microsoft, а потребителите бяха посъветвани да изоставят Windows XP и старите версии на IE.

Броячът на страницата на IE6 показва, че тази версия все още е твърде популярна в Китай, където се ползва от 22% от потребителите на РС. На второ място по популярност на IE6 е Индия с 2,8%, следвана от Япония и Русия с по 1,7%.

Коментари по темата: „Internet Explorer 6 оцелява в пост-XP ерата”

добавете коментар...

  1. Борис

    Не знам какво си прочел, но на картата се вижда, че 22.2% в Китай ползват ИЕ6. Това означава, че разработките за техния пазар трябва да са съвместими с ИЕ6.

  2. User

    Нищо не е това 4% ама наистина какъв е проблема? Още повече, че според статистиката 3.1% са само от Китай. На кой му пука изобщо?

    Поредната глупава и идиотска кампания против IE6 и Windows XP. Сигурно очакват разярена тълпа от хора правещи уеб сайтове които да ги боли и много да ги вълува факта 3.1% ползване на IE6 от Китай.

Коментар