HP лансира концепция за „дигитална болница”

Корпорацията HP лансира на българския пазар специализирана архивираща платформа в помощ на здравни заведения, болници и клиники. Цялостната концепция за „Дигитална болница” ще бъде представена на форума „Информационни и комуникационни технологии в здравеопазването” тази седмица в София.

Системата е предназначена да отговори на растящите изисквания за съхранение на медицински изображения, съобщиха от HP. С помощта на технологичното решение за архивиране на медицинска информация – HP Medical Archive Solution (MAS) 3.0, здравните заведения ще могат да спазват строгите изисквания за сигурно съхранение, индексиране и достъп до медицински изображения.

Здравните организации трябва да гарантират, че безопасността на пациента е на първо място, като същевременно се справят с повишаващи се цени, недостиг на персонал и малки бюджети за процедури, посочиха от HP. В същото време, пазарът на решения за съхранение на медицински изображения се удвоява на всеки 24 месеца, което се дължи на растящите обеми диагностични изображения, медицински документи и лабораторни данни.

Системата HP MAS 3.0 включва вградени сървъри HP Proliant, HP StorageWorks SAN и MSA дисково съхранение със софтуер за индексиране, управление на политиките и търсене за дългосрочно съхранение на медицинско съдържание. Архитектурата на MAS отговаря на изискванията за мащабируемост и производителност на здравните заведения, уточниха от компанията.

Коментар