Oracle отчете $1 милиард от продажби на мидълуер

Приходите на Oracle от продажби на мидълуер са надхвърлили 1 милиард долара за последната финансова година, която приключи на 31 май. Става въпрос за софтуерните продукти Oracle Fusion Middleware, които се използват от корпоративни клиенти за изграждане и управление на приложения, ориентирани към услугите (SOA), в хетерогенни компютърни среди.
През последното, четвърто тримесечие са генерирани 57% по-високи приходи от лицензи за Oracle Fusion Middleware, в сравнение със същия период на предишната финансова година. Общото нарастване на приходите от мидълуер за годината е 34.5%, съобщават от компанията.
Пет години по-рано Oracle въобще не присъстваше в този пазарен сегмент, което дава повод на президента на компанията Чарлз Филипс да определи последните резултати като истински успех. “Ние увеличаваме пазарния си дял по-бързо от всеки друг играч в индустрията”, коментира той.
От Oracle Fusion Middleware вече са се възползвали водещи организации от различни браншове – финанси, телекомуникации, производство, дистрибутори, фармацевтични компании и институции от публичния сектор. Софтуерът се подкрепя от 9000 партньори, между които много независими софтуерни разработчици и системни интегратори, посочват от Oracle.
Още по темата:

Коментар