Dell е спряла над 1 трилион заплахи за сигурността

Крайните точки на служителите са редовни цели на киберпрестъпниците

Крайните точки на служителите са редовни цели на киберпрестъпниците, като оттам те получават достъп до чувствителните данни на компаниите

Заплахите за сигурността продължават да нарастват с бързи темпове по целия свят. Около 1,06 трилиона случая на намеса в 249 страни само през последната година е предотвратила американската ИТ компания Dell, стана ясно на форум във Франкфурт, Германия.

Според глобално проучване, което Dell публикува в края на февруари, 74% от анкетираните компании са пострадали от пробив в сигурността през последната година, но средно всички са заделили само 17% от бюджета си за информационни технологии за сигурност.

За да могат организациите наистина да преобразят бизнеса си, трябва задължително да осигурят защита на данните и продуктивност на работната сила. Днес това означава защита при центъра с данни, в облака, в мрежата и особено в крайната точка, посочиха специалистите от Dell.

Скорошен доклад на Форестър Рисърч разкрива, че крайните точки на служителите са редовни цели на киберпрестъпниците. Ако получат контрол над крайната точка, престъпниците получават лесен достъп и до някои от най-чувствителните данни на организацията.

Според анализаторската компания, всяка широкообхватна стратегия за сигурност на данните трябва да включва както намаляване на повърхността за заплахи в крайната точка, така и ограничаване на излагането на загуба на данни, свързани с тези крайни точки.

Само свързаният подход към сигурността защитава цялата ИТ среда на организацията, без да вреди на достъпа, съвместната работа, производителността или цената, каза Джон МакКлърг, главен директор по сигурността в Dell.

По време на форума във Франкфурт Dell обяви нови услуги и решения за сигурност, които допълват каталога на компанията. С тях предприятията могат да отбраняват всички технологични допирни точки, за да предпазват корпоративната мрежа, важни данни и устройства, както и мобилната работна сила.

Услугата AETD, например, включва набор от функции, насочени срещу киберзаплахите: постоянна оценка на крайната точка с цел възможно най-ранно предупреждение; интелект, който отразява опита от сблъсъци със заплахи в хиляди системи; конкретни данни относно вектора на нападението; и напълно управлявано устройство чрез актуализации на софтуера.

Коментари по темата: „Dell е спряла над 1 трилион заплахи за сигурността”

добавете коментар...

  1. Потребител

    “Иван”, е и какво от това, това нито намалява нито увеличава актуалността и важността на това съобщение в областта на компютърната сигурност.
    Доказано е, че когато действително правиш нещо, саморекламата не само че не вреди, а дори помага.

  2. Иван

    Поредното изследване или проучване което никой не може нито да провери нито да потвърди верността му!

Коментар