Xerox отчете над 30% ръст при патентите

Ръст от 31% в броя на патентите отече корпорацията Xerox. 584 нови патента към портфолиото си от изобретения e добавила компанията през 2007 година. Много от тях вече са внедрени, а други служат като база за развитие на нови продукти, софтуер и услуги.
Патентите са получени от Palo Alto Research Center, който е изцяло собственост на Xerox Corp. Иновациите са свързани с печата и управлението на документи – науката за цветовете, дигитализирането на изображения, електромеханичните системи, откриването на нови материали, лингвистиката, нанотехнологиите и анализ на работния процес.
Сред патентите от 2007 г. са метод за генериране на шаблонни документи, който помага на автора да създаде нов документ, като му предлага подобни предишни документи, служещи за матрица.
Друг патент описва система за визуално обозначаване на остарели документи или документи с изтичащ срок. Това би позволило на потребителите да управляват документите си чрез визуализиране на промяна в техния статус върху екрана.
Джойнт-венчър компанията на Xerox в Япония – Fuji Xerox Co. Ltd., пък е получила 317 патента. Така общият брой на патентите за Xerox Group нараства на 901. Двете компании инвестират годишно над $1.5 млрд. долара в изследователска и развойна дейност.

Коментар