Имейлите носят любов и… вируси

Получателите на любовни имейли да внимават за вируси, предупреди ФБР. Утре, 14 февруари, е Св. Валентин и много потребители ще получат е-картички с вируса Storm Worm, алармира informationweek.com, като се позова на експертите от бюрото за разследване.
Междувременно Google публикува резултати от проучване, според които младите хора използват масово електронната поща за изпращане на любовни писма. Кибер престъпниците пък са узурпирали е-пощата за разпространение на фалшиви любовни писма, съдържащи вируси, добави ФБР.
Ако неочаквано получите е-картичка в Деня на влюбените, бъдете внимателни – тя може да не идва от таен обожател, а да съдържа вирус Storm Worm, плаши ФБР.
Компанията за сигурност Trend Micro също излезе с предупреждение към потребителите на електронна поща. Storm вече разпраща своите поздравления, припомнят от компанията една своя прогноза от миналия месец.
Повечето заразени имейли за Свети Валентин идват от Русия, твърдят експертите по сигурността. Според Sophos, “братушките” вече са задминали Китай като втори най-голям разпространител на спам, след Съединените щати.

Коментар