Извитият UHD телевизор на Samsung вече е в България

„Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България

„Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България

Първият в света Curved UHD телевизор на Samsung вече в България. Компанията представи днес в София уникалния модел, както и цяла линия извити телевизори с ултрависока резолюция (UHD).

Два размера Curved UHD са достъпни в търговската мрежа – съответно 55- и 65-инчов, които са част от серията HU8500. През юни ще излезе 78-инчов вариант на извития телевизор.

Samsung допълва портфолиото си и с два нови UHD модела – 55″HU7500 и 65″HU7500, като по-късно се очакват и други размери в рамките на 40 до 75 инча.

„Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение от гледна точка на иновация, дизайн и съдържание”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България.

Извитият дизайн създава балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана

Извитият дизайн създава балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана

UHD TV променят из основи начина, по който светът възприема телевизорите, посочиха от Samsung. Визуалното изживяване е много по-наситено, благодарение на разширеното поле на визуализация и дълбочината на образа. По-широкото зрително поле създава панорамен ефект, който прави екрана да изглежда дори още по-голям.

Извитият дизайн създава балансирана и уеднаквена дистанция на зрителя от екрана, което прави гледането по-реалистично. За това спомагат и зрителните ъгли, и по-високият контраст от различни точки на гледане, така че всеки да има най-добрата видимост от всяко място.

Освен това извитите екрани предлагат по-добър контраст и оттам по-ясна картина – контрастът на картината може да бъде с 50-80% по-добър отколкото на плосък екран. Технологията Auto Depth Enhancer предлага по-дълбок образ на картината, като прилага на образа различни степени на контраст, така че да се получи засилено усещане за дълбочина.

UHD TV променят из основи начина, по който светът възприема телевизорите

UHD TV променят из основи начина, по който светът възприема телевизорите

В допълнение, Samsung създава една оптимална извивка от 4200R, която е способна да предаде най-доброто качество на образа от нормално разстояние за гледане 3-4 метра. Съчетанието на изкривяването и UHD технологията създава поглъщащо визуално изживяване.

Технологията PurColour, използвана в извитите телевизори HU8500 UHD, допълнително усилва усещането за цвят, което подобрява прецизността на образа. Изображенията са обработени, за да се намалят до минимум разминаванията в цветовете и да се засили тяхната плътност.

UHD телевизорите имат четири пъти по-висока резолюция от Full HD, а 8-те милиона пиксела предлагат най-високото досега качество на картината.

Оптимална извивка от 4200R предава най-доброто качество на образа от нормално разстояние за гледане 3-4 метра

Оптимална извивка от 4200R предава най-доброто качество на образа от нормално разстояние за гледане 3-4 метра

Благодарение на премащабирането (UHD upscaling), което присъства във всички UHD телевизори, зрителите могат да гледат най-добрата възможна картина, без значение какъв е източникът. Тази технология на Samsung превръща съдържание от Full HD и HD, както и от източници с по-ниска разделителна способност, в качество и яснота на образа почти като на UHD чрез уникален процес в четири стъпки, който включва анализ на сигнала, намаление на шума, анализ на детайла и най-накрая премащабиране.

Технологията за UHD затъмняване също помага за подобряване на качеството на картината, като обработва всяко късче от изображението и предлага по-дълбок черен цвят и подобрен контраст.

UHD телевизорите на Samsung са готови за бъдещето, благодарение на устройството UHD Evolution Kit, което се подменя, така потребителите да бъдат в крак с най-новите UHD стандарти, както и да получават достъп до най-новата технология, която Samsung предлага.

Коментари по темата: „Извитият UHD телевизор на Samsung вече е в България”

добавете коментар...

  1. :o)

    Търговската мрежа 🙂
    Каква търговска мрежа има тази компания, защо не се говори по тази тема?
    Според различния тип бизнес – различна.
    Понякога може да продава директно на хипермаркетите, друг път ако продукта е по-сложен и не може да продава директно се принуждава да мине по човешкия път през дистрибутор.
    Абе изобщо…не ми се коментира…важно е ДА СЕ НАПРАВИ ПРОДАЖБА и парите да заминат в посока – навън/Корея.
    Търговска мрежа и търговски канал и Партньори са преходни и немного важни неща 😉

  2. admin

    цена?

  3. Аспарух

    Цифровия свят никога няма да стигне аналоговия!

Коментар