Децата да се учат на активно поведение от най-малки

Интерактивен модул за гражданско образование е тестван в няколко средни училища, стана ясно на дискусия по проекта „Избери да участваш” (снимка: МОН)

Интерактивен модул за гражданско образование е тестван в няколко средни училища, стана ясно на дискусия по проекта „Избери да участваш” (снимка: МОН)

В хода на промените в образованието трябва да има тесен диалог с педагозите, с педагогическите съветници, с психолозите в училищата – да започне по-активна подготовка от възможно най-ранна възраст за създаване на активно поведение на младите хора, заяви заместник-министър Иван Кръстев при обсъждане на интерактивен модул за гражданско образование в средните училища, разработен по проект „Избери да участваш”.

Активното поведение на младите хора, включително и на децата, трябва да се изразява и чрез техни инициативи, които да бъдат насърчавани от училищните ръководства, допълни зам.-министърът.

Младите хора трябва да придобият чувството, че наистина нещата зависят и от тях. Те трябва да имат знанието, разбирането че съществуват необходимите лостове за постигането на промените, каза Кръстев.

Събраната в хода на проекта информация и препоръки ще помогнат да се разработи специализиран модул за учебни часове в средното училище, който по атрактивен начин да представи на учениците информация за съдържанието на понятието активно гражданство.

„Ние си поставяме като основна цел да насърчим демократичните ценности, особено сред младите хора”, заяви Калина Панайотова, която представи осъществените по проекта дейности.

МОН е спомогнало да се направи допитване в три училища в страната. В рамките на два учебни часа модулът е бил представен в училища в Девин, Добрич и в 125 СОУ – София.

Коментари по темата: „Децата да се учат на активно поведение от най-малки”

добавете коментар...

  1. Pavel

    От все по-Малки почват да стават гнусни твари!

Коментар