HSBC ще работи с Experian-Scorex, за да подобри процеса си на взимане на кредитни решения в света

20/07/2006 – Mmd
HSBC ще работи с ExperianScorex, за да подобри процеса си на взимане на кредитни решения в света
HSBC ще използва бизнес софтуера „Стратегическо управление” на ExperianScorex, световното подразделение за аналитични бизнес решения на Experian®, който ще помага за взимането на кредитните решения на банката в цял свят. 
„Стратегическо управление” бе избран след извършена мащабна търговска оценка. Банката ще въведе софтуера в световната си мрежа за обработка на заявления за отпускане на кредити, с цел взимане на по-точни и навременни кредитни решения.
„Стратегическо управление” е софтуeрно решение, което осигурява на бизнес потребителя възможността да използва последователно скоринг модели, сегментиране на портфейла от клиенти, решения и мерки за контрол и управление на отношенията с клиентите, както и да подобрява решенията за управление на кредитния риск.
HSBC е една от водещите финансови организации в света и за нас е важно да използваме водещата и най–модерна технология за взимане на решения”, каза Джордж Ленъкс, Старши Мениджър, отдел Group Credit and Risk в HSBC. „Направихме задълбочено проучване на пазара за бизнес решения за управление на кредитния риск и установихме, че „Стратегическо управление” е решението, което отговаря на нашите критерии. След като тествахме системата, останахме много доволни, тъй като това решение ще даде повече възможности и то със значително по-малко усилия за обработка на кредитите в сравнение с конкурентните му. Знаем и че „Стратегическо управление” е силно решение, което се прилага от множество организации със сложни процеси на работа по целия свят. Скоростта, гъвкавостта, независимостта на платформата и възможността за употреба от много потребители ще гарантиратвзимането на съгласувани решения в цялата ни банкова система.”
„Също като нас ExperianScorex работи в цял свят, но поставя местен акцент на пазарите, на които оперира. Този световен обхват, съчетан с опита и технологията на ExperianScorex определи логичният избор на HSBC. Несъмнено, „Стратегическо управление” ще стане неотменна част от нашия бизнес като ние очакваме, след неговото въвеждане в цялата ни система по света то да предоставя повече от 50 милиарда решения за клиенти годишно” допълни още Джордж Ленъкс.
Първоначално HSBC ще въведе „Стратегическо управление” в новата си бизнес операционна среда в 22 държави. Софтуерът ще замени сегашната технология за взимане на решения и на по-късен етап ще бъде въведен за всички наши локации на HSBC в глобален мащаб. Новото решение ще даде възможност на банката да въведе усъвършенствани техники за бизнес решения с цел определяне на стратегия за всеки отделен клиент , който подава молба за нов продукт. Този стратегически подход позволява на HSBC да определи „стойността” на всеки клиент и да създаде специфични продуктови пакети, като същевременно задоволява нуждите на бизнеса.
HSBC е световен лидер на пазара и един от най-големите клиенти на Еxperian по света. За нас е огромно удоволствие да бъдем неин доверен партньор и да продължим да разширяваме нашите бизнес отношения,” каза Роджър Оубрук, президент на ExperianScorex. „Стратегическо управление” вече се използва от над 600 големи финансови организации по целия свят. То е и едно добре изпитано бизнес решение, което ще осигури на HSBC гъвкавост да управлява по-ефективно бизнеса си на конкурентните пазари. Присъствието ни по света почти отговаря на това на HSBC – имаме клиенти в повече от 60 страни и над 30 офиса по целия свят, така че имаме добри позиции да помогнем на HSBC в предизвикателствата пред банката сега и в бъдеще.”
 „Стратегическо управление” осигурява на бизнес потребителя възможността да използва скоринг модели, сегментиране на портфейла от клиенти, решения и мерки за контрол и управление на отношенията с клиентите в сектора на финансовите услуги и телекомуникациите. Решението съдържа различни платформи както и механизъм за взимане на решения от различни потребители, което позволява последователно прилагане на стратегии в целия обхват на дадена бизнес дейност. Бизнес потребителят може да формулира стратегиите си на своя десктоп, както и да изпробва интерактивно всички аспекти на своите стратегии в процеса на тяхното развитие, осигурявайки тяхната адекватност и точност, когато се използват в реална операционна среда.
„Стратегическо управление” предлага интегрирана система „Симулация на стратегии” за оценяване на бизнес сценарии, за да гарантира, че са определени правилните стратегии, които ще постигнат набелязаните от потребителя бизнес цели. Бизнес потребителят може да симулира промени на всяко ниво от системата, за да оцени всяка стратегия от гледна точка на нейната цялостна ефективност. Промените, съчетани с тестовете Champion/Challenger, могат да се правят сигурно, бързо и с реална информация от бизнеса.
За повече информация:www.experian-scorex.com

Коментар