Microsoft пусна извънредна кръпка за Windows XP

Изненадващо, Microsoft пусна обновление на сигурността за Windows XP

Изненадващо, Microsoft пусна обновление на сигурността за Windows XP

Microsoft затвори спешно дупка в Internet Explorer за всички версии на Windows, вкл. пенсионираната XP, чиято поддръжка беше прекратена на 8 април.

Извънредният ъпдейт на сигурността за Windows XP изненадва, тъй като Microsoft беше обещала да не се занимава повече с проблемите на 13-годишната платформа.

Очевидно обаче компанията не може да остави милионите потребители на Windows XP незащитени, след като не успя да ги убеди да мигрират навреме към по-нова операционна система.

Обновлението се доставя чрез системата за автоматичен ъпдейт (Automatic Update) в Windows, но ако опцията е изключена, потребителите могат да го инсталират ръчно.

В официално съобщение Microsoft приканва отново потребителите да обновят възможно най-скоро системите си. В допълнение, компанията препоръчва на потребителите да обновят браузърите си до актуалната в момента версия Internet Explorer 11.

По последни статистически данни, Windows XP работи на 26% от десктоп компютрите в света. Решението на Microsoft да пусне кръпка за XP е изключително важно за милионите потребители, които продължават да използват остарялата платформа.

Коментари по темата: „Microsoft пусна извънредна кръпка за Windows XP”

добавете коментар...

  1. Чайник

    До всички хора с ограничени мисловни възможности – Всичко в бизнеса е пари и НЯМА НИЩО АБСУРДНО в това една компания ДА САБОТИРА СОБСТВЕНАТА СИ ОСТАРЯРАЛА СИСТЕМА – С ЕДИНВЕНАТА ЦЕЛ ДА СПЕЧЕЛИ МНОГО ПАРИ И ДА ИМА ПО-ГОЛЯМ КОНТРОЛ!

  2. До случаен

    А не допускаш ли, че е дело на извънземните, които искат чрез този софтуер да ни завладеят ?
    В Русия съм ! В Русия съм ! В Русия съм ! В Русия съм !

  3. Случаен

    Възможно е пуснатата кръпка или обновяване от Microsoft – да целят предизвикване нарочно на срив в системите на хората които упорито си ползват XP версията. Целта е вдигане на много шум паника и хоас сред хората и те да бягат да купуват Windows 8.

  4. Anonymous

    Има много програми, които работят на основата на IE – дори и да не го ползваш, програмите го ползват.

  5. Anonymous

    Има много програми, които работят на основата на IE – дори и да не ползваш тях, програмите го ползват.

  6. fufu

    Ами ако ползват ИЕ въпросната кръпка има значение, ако не – няма.

  7. Драгомир

    Кръпка за IE за XP??? Че този браузър ползва ли го все що някой, дори и да е на XP? И какво значение е въпросната кръпка за XP потребителя, ако отдавна си изоставил IE?

Коментар