Швейцарски часовникари може да спрат iWatch на Apple

The Swatch Group не планира засега да съди Apple, но подобно развитие не е изключено в бъдеще

The Swatch Group не планира засега да съди Apple заради iWatch, но подобно развитие в отношенията между двете компании не е изключено в бъдеще

Швейцарската компания The Swatch Group, най-големият в света производител на часовници, ще се опита да блокира опитите на Apple да регистрира марката iWatch в световен мащаб, тъй като името е близко до това на бранда iSwatch.

За разлика от iWatch на Apple, марката iSwatch е регистрирана в редица страни по света. The Swatch Group вече е изпратила писма до патентните ведомства в тези страни, като им обръща внимание на сходството между двете наименования за часовници.

„Това е нормална процедура за защита на нашия бранд. Действаме така, както всеки друг път, когато трябва да защитим наш бранд”, казва генералният директор на The Swatch Group Ник Хайек, цитиран от Блумбърг.

Apple все още не е показала прототип на своя смарт часовник, а търговската марка iWatch беше регистрирана едва през 2013 г., докато швейцарската iSwatch има регистрация от 2007 г.

На този етап Хайек отхвърля варианта The Swatch Group да съди Apple. По неговите думи, двете компании не са обсъждали проблема, макар че периодично контактуват по въпроси, касаещи новите технологии.

Коментар