Apple нае топ специалист по камери от Nokia

Ари Партинен ще започне работа в Apple през юни (снимка: Twitter)

Ари Партинен ще започне работа в Apple през юни (снимка: Twitter)

Финландският дизайнер Ари Партинен, отговорен за камерите PureView на смартфоните Lumia, премина от Nokia в Apple. С това назначение Apple ще се опита да направи камерата на iPhone най-добрата в света.

Партинен ще започне да работи за Apple през юни, съобщава самият той в блога си в Twitter. Специалистът ще се присъедини към хардуерния екип на ИТ гиганта от Купертино, ангажиран с разработката на камерата iSight.

В момента Партинен все още е служител на Nokia в ролята на „Lumia Photography Lead at Nokia”, според описанието в LinkedIn. Скоро обаче в неговата професионална биография ще фигурира престижна позиция в Apple.

Самата Apple обяви неотдавна, че планира малки подобрения на iSight камерата в предстоящия модел iPhone 6. Но привличането на топ специалист от Nokia, който е работил по PureView, определено е изненада, тъй като двете камери използват различни технологии.

Коментари по темата: „Apple нае топ специалист по камери от Nokia”

добавете коментар...

  1. :)

    До az:

    Кое точно са откраднали Apple? Графичният интерфейс е започнат от ARPA още 50-60-те години на миналия век. Там разработват и компютърните мрежи като концепция и първи версии. Както и повечето технологии, които дават началото на IT. Първият прототип на компютърна мишка се появява 2 години преди да бъде основан Xerox PARC.

    А, на всичкото отгоре, Apple получават разработките на Xerox официално, като част от сделка, която носи на Xerox скромните $16 милиона ($50 милиона днешни пари).

    Накратко, Apple си плащат, за разлика от едни други …

  2. az

    Явно Аппле са намислили пак да крадат. След това могат да патентоват технологията Пуре вю и да осъдят Нокиа за нарушаване на патент. Само един проблем има – Нокиа е на Малък и мек, така, че американският съд ще се затрудни за кого да отсъди.

Коментар