Xiaomi изпревари Apple в Китай

Xiaomi вече е на трето място в Китай, а Applе слиза на четвърто

Xiaomi вече заема трето място на пазара за смартфони в Китай, а Applе слиза на четвърто, по данни на Counterpoint Technology Market Research

Китайският производител на смартфони Xiaomi изпревари по продажби Apple на пазара в най-многолюдната страна в света.

По данни на Counterpoint Technology Market Research, през първото тримесечие на 2014 г. делът на Xiaomi при смартфоните в Китай е достигнал 11%, докато Apple държи 10%.

Xiaomi вече е на трето място в Китай, а Applе слиза на четвърто. Първите две позиции за заети от Samsung и Lenovo, които имат съответно 18% и 12% пазарен дял.

10 процента от пазара на смартфони в Китай притежава и местната компания Coolpad, която е пета, а след нея се нареждат Huawei с дял  от 8%, ZTE (6%) и Oppo (3%).

Китай се явява най-големият пазар на смартфони в света, като значителна част от продажбите се падат на евтините устройства, с което се обяснява и прогресът на Xiaomi, отбелязва The Korea Herald.

След като се утвърди на местна почва, Xiaomi започва настъпление и на световния пазар. Компанията вече продава смартфони в Сингапур, а до края на годината ще се навлезе и в други страни.

Коментар