Windows Phone е най-бързо растящата платформа

Около Windows Phone се изгражда пълноценна екосистема, подобно на Android и iOS

Около Windows Phone се изгражда пълноценна екосистема, подобно на Android и iOS, сочи анализ на ABI Reserach

Пазарът на мобилни телефони в света достигна 472,2 милиона броя през първото тримесечие на 2014 г., по данни на ABI Research. На смартфоните се падат около 300 милиона броя, а Windows Phone е най-бързо растящата платформа.

Операционната система Android доминира на мобилния пазар с дял от 44% от всички телефони, докато година по-рано имаше 39%. Доставките на устройства под управление на тази ОС са нараснали с 24% до 187 млн. броя за периода януари-март. Android ще остане доминираща платформа, тъй като е категоричен избор на потребителите при преход от обикновен телефон към смартфон.

Втора по популярност мобилна операционна система остава iOS на Apple с 10-процентен дял. През първото тримесечие на годината са продадени 43,7 млн. устройства iPhone, което е със 17% повече в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите на модела iPhone 5c обаче се провалиха, констатира ABI Research.

Анализаторите определят Windows Phone като най-бързо растящата мобилна платформа. Около нея успешно се изгражда пълноценна екосистема, подобно на Android и iOS.

Операционната система на Microsoft се използва на 13,3 млн. смартфона, продадени в периода януари-март, което е ръст от 119% спрямо първото тримесечие на 2013 г. В резултат на това делът на Windows Phone на глобалния мобилен пазар се е увеличил от 2 на 3%.

Коментари по темата: „Windows Phone е най-бързо растящата платформа”

добавете коментар...

  1. Бай Иван

    Прав си бай Георги, спирам да ги чета. 😀

  2. Кирил

    Предполага се че хората които четат този сайт имат познания в IT сектора, следователно имат познания по математика (информатиката е приложна математика). Ето я и задачата: (част от число): Продаваш 10 телефона (100%) После продаваш 12 телефона (120%).

  3. Бай Георги

    АМИ НЕ ГИ ЧЕТИ БЕ, БАЙ ИВАНЕ!

  4. Бай Иван

    Трябва вече да ни дават пари, за да четем такива долнопробни рекламки.

  5. Мнее

    Nokia forever!

  6. Мдааа

    Значи Android от 39% става 44% а Windows Phone от 2 на 3% и се оказва че Windows Phone е най-бързо растящата платформа??! Е как стават тези работи!
    Демек ако кварталното магазинче е продавало по 2 каси бира и е почнало да продава по 4 е по бързо развиващо се от хипермаркета който е продавал по 1000 каси а после е почнал да продава 1500, щото на първото се е увеличила продажбата със 100% а на втория със 50%?
    Това на празни статистики ми прилича! 🙂

Коментар