Packard Bell обяви 4 лаптопа с двуядрени AMD процесори

Packard Bell обяви 4 лаптопа с двуядрени AMD процесори
Новите модели са достъпни и на българския пазар
20/07/2006
Четири нови ноутбука, базирани на мобилната технология
AMD Turion 64 X2, пуска на пазара Packard Bell, съобщиха от дистрибутора Computer 2000 България. Мощните двуядрени процесори на AMD са вградени в моделите от сериите EasyNote MV и EasyNote SW.
Новите лаптопи на PackardBell се предлагат с 15,4- или 17-инчови дисплеи, в комбинация с Nvidia графични адаптери, оптимизирани за работа с AMD Turion 64 X2 процесори (NVIDIA GeForce Go 6100 или NVIDIA GeForce Go 7300). Предназначени за дома и офиса, моделите поддържат безжична мрежа 802.11a/b/g.
Процесорът на AMD е напълно съвместим с всички 32-битови приложения, но е оптимизиран и за очакваната скоро 64-битова операционна система Microsoft Windows Vista.
Лаптопите идват със 160-гигабайтови твърди дискове и двуканална памет DDRII/667 (поддържат се максимум до 2 гигабайта). В зависимост от конфигурацията, моделите предоставят портове IEEE-1394 и USB 2.0, четец на карти 4-в-1, като е възможен и ExpressCard слот.
Стандарт за всички нови лаптопи на Packard Bell е записващото устройство DVD+R9, а някои от моделите имат вграден хибриден TV тунер с дистанционно управление, както и звукова карта, поддържаща HD видео, вградени стерео колонки и SPDIF изход. Специален „еко” бутон намалява консумацията на енергия от батерията, като регулира осветеността на дисплея и адаптира скоростта на процесора към изпълняваните в момента операции.
Новите модели се предлагат с пълен набор от приложен софтуер, който включва Microsoft Windows и Word, Power Cinema, Symantec Internet Security, Skype и някои приложения за фото- и видеоредактиране.
По данни на IDC от ноември 2005 година, Packard Bell е номер едно марка в Европа за потребителски настолни PC-та.

Коментар