Криптираният интернет трафик расте

Процентът на криптирания интернет трафик е нараснал от 1,47% до 6,10% в Европа за една година

Делът на криптирания интернет трафик в Европа е нараснал от 1,47% до 6,10%

Една година след разкритията на Едуард Сноудън за следенето в интернет, нещата изглеждат обещаващи. Няма промяна в правомощията на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, но хората се научиха да се защитават по-добре, докато са в мрежата.

Според нов доклад, публикуван от канадската компания Sandvine, все повече хора използват криптирани връзки за достъп до интернет. През последната година консумацията на честотна лента от криптиран трафик се е удвоила в Северна Америка, а в Европа и Латинска Америка увеличението е четирикратно.

По-конкретно, в Европа делът на криптирания интернет трафик е нараснал от 1,47% до 6,10%. В Северна Америка този показател се е повишил от 2,29% до 3,80%, а в Латинска Америка SSL трафикът бележи ръст от 1,80% до 10,37%, сочат резултатите от изследването.

Но въпреки напредъка, предстои да бъде извървян дълъг път преди всички данни в интернет да станат криптирани и хората – защитени от шпиониране. На този етап анализаторите отчитат като позитивен факта на повишено внимание към неприкосновеността в интернет от страна както на доставчиците на услуги, така и на техните потребители.

Коментари по темата: „Криптираният интернет трафик расте”

добавете коментар...

  1. kiro

    Ха така!!

Коментар