Microsoft към децата: не бъдете пирати

Софтуерният гигант Microsoft предприе нова кампания сред подрастващите на тема пиратството на продукти, защитени с авторски права. Специално обучени хора ще обясняват на децата защо не е добро пиратството, съобщава американското издание informationweek.com.
Проучване на компанията е установило, че младите хора биха престанали да свалят пиратско съдържание, като музика и филми, от интернет, ако отрано знаят, че ги грозят глоби и затвор. Кампанията обаче няма за цел да плаши, а само да разяснява вредите от пиратството.
Инициативата се поддържа от сайта MyBytes.com, на който са поместени допълнителни материали по темата. На децата се предлага също да създадат собствени рингтонове за мобилни телефони, за да разберат какво означава целият интернет да краде тяхното творение.
В проучването на Micosoft повечето анкетирани смятат, че цените на музиката в интернет са завишени. 41% от тях са готови да плащат по 50 цента за песен, а 26% са убедени, че един трак не трябва да струва повече от 60 цента. Останалите искат да получават музиката напълно безплатно.

Коментар