Surface Pro 3 ще излезе в пет модификации

Pro 3 ще може да изпълнява без проблеми десктоп приложения подобно на своя предшественик

Surface Pro 3 ще може да изпълнява без проблеми десктоп приложения

Тази седмица се очаква Microsoft да представи новия си таблет Surface Pro 3, както и компактния Surface Mini. В навечерието на премиерата, която вероятно ще се състои на 20 май в Ню Йорк, в интернет изтекоха спецификации на Pro устройството.

И така, очакват се пет модификации на класния таблет. Най-евтината, с цена 799 долара, има процесор Core i3, 4GB RAM и 64GB сторидж, твърди WP Central. Следват модели с i5-4GB RAM-128GB за $999, i5-8GB RAM-256GB за $1299, i7-8GB RAM-256GB за $1549 и на върха – i7-8GB RAM-512GB за $1949.

На този етап няма информация за размера на екрана на Surface Pro 3. Предполага се, че Microsoft ще покаже 12-инчов таблет, който ще конкурира някои компактни ноутбуци, макар че цената на устройството изглежда доста висока.

Очакват се също няколко нови капака, с различни цветове, вкл. циан, лилав, черен и червен. Твърди се, че Microsoft е променила цялостния дизайн на таблета, който сега е с по-малки рамки, по-голям екран и нова позиция на бутона Home.

Очевидно, Surface Pro 3 ще работи под управление на пълноценна версия на Windows 8.1 Pro, което означава, че ще може да изпълнява без проблеми десктоп приложения подобно на своя предшественик.

Освен Surface Pro 3 на 20 май се очаква Microsoft да покаже 8-инчов компактен таблет Surface Mini. Това устройство ще има по-достъпна цена, за да конкурира iPad mini и Nexus 7. Продажбите на мини таблета ще започнат вероятно през юни, както и тези на Surface Pro 3.

Коментари по темата: „Surface Pro 3 ще излезе в пет модификации”

добавете коментар...

  1. :o)

    Майкрософт хардуер – това е като прякор на губещо нещо и потъващ кораб.
    Единственият им хардуерен продукт който печели е XBOX, но това е съвсем друг бранш.

  2. Мдааа

    Е браво, при тази цена ще имат “успехите” на предишните поколения. 🙂

Коментар