HP със силен ход в документната автоматизация

HP обяви окончателното споразумение за придобиване на Exstream Software, частен водещ доставчик на корпоративен софтуер, специализиран в създаване на персонализирани документи и други комуникационни материали.
Финансовите параметри по сделката с дъщерната компания на American Capital Strategies, Ltd. не бяха обявени.
Технологията на Exstream, комбинирана с присъствието на HP в областта на управлението на изходни документи и печатния пазар, ще позволи на бизнеса да създава, управлява и публикува структурирано и неструктурирано съдържание по един изцяло персонализиран начин с помощта на печатни устройства и интернет.
След приключване на сделката, Exstream Software ще се интегрира в бизнес звеното Web Services and Software в рамките на групата Imaging and Printing Group (IPG) в HP.
“Бизнесът – независимо дали е банка, здравна институция или ютилити компания – има нужда да комуникира съответната персонализирана информация с клиентите си чрез широк спектър от канали”, заяви Дейвид Мърфи, старши вицепрезидент, Web Services and Software Business, IPG в HP.
Придобиването на Exstream ще позволи на HP да се фокусира върху по-широк кръг от потребители на бързо развиващия се пазар на документна автоматизация. Сделката подлежи на обичайните заключителни процедури и се очаква да бъде финализирана през второто тримесечие на фискалната 2008 г.

Коментар