Ericsson запазва лидерска позиция в LTE инфраструктурата

Ericsson (NASDAQ: ERIC) обяви, че за пета поредна година Gartner, Inc е определил компанията за лидер в LTE индустрията в рамките на квадранта “Лидери” в своя доклад Gartner 2014 Magic Quadrant за LTE инфраструктура. Gartner, водещата изследователска компания и консултант в света на информационните технологии, оценява доставчиците на LTE оборудване (включително радио, Evolved Packet Core и IMS за voice over LTE) въз основа на способността им да разработват и въвеждат завършена визия на пазара на LTE.

Томас Норен, вицепрезидент и ръководител на отдел Product Area Radio в Ericsson, сподели: “Ericsson LTE се отличава по своето представяне, гарантирано чрез иновативни продукти като Ericsson AIR и Radio Dot System, както и водещи в индустрията решения, включително LTE-A Carrier Aggregation, LTE излъчване и нашето водещо решение VoLTE. Цялостните LTE решения на Ericsson, големият обхват и възможностите за обслужване по целия свят ни позволяват да обслужваме 50 процента от целия LTE смартфон трафик в глобален мащаб.”

Ericsson има повече от 190 търговски договора за LTE и Evolved Packet Core (EPC) в над 70 страни на 6 континента, като 140 от мрежите вече са търговски активни. Ericsson реализира всички въвеждания на VoLTE на световния пазар и е IMS пазарен лидер с над 115 IMS договора в глобален мащаб, както за фиксиран, така и за мобилен интернет достъп. Днес Ericsson присъства на всички LTE пазари с висок трафик, сред които са САЩ, Япония, Южна Корея, Австралия и Канада и е избран от топ 10 LTE оператори, класирани въз основа броя LTE абонати в световен мащаб. Към днешна дата 50% от целия LTE смартфон трафик в глобален мащаб се обслужва от мрежи на Ericsson, което е повече от два пъти трафика на най-близкия конкурент на компанията.

Ericsson е основният двигател на отворените стандарти и има най-значимия принос за LTE спецификациите, въведени в употреба до този момент. Ericsson очаква да държи 25 на сто от всички основни патенти за LTE, както за TDD и FDD режим, което прави компанията най-големият притежател на патенти в индустрията.

Компанията също така е лидер в производството на управлявани услуги, предоставяйки управлявани услуги за мрежи, които обслужват над един милиард абонати в световен мащаб. Ericsson бе наскоро признат от Европейското патентно ведомство като лидер в 4G LTE иновациите.