145 милиона са засегнати от атаката срещу eBay

Освен пароли, хакерите са откраднали имейл адреси, рождени дати, пощенски адреси и друга персонална информация

Освен пароли, хакерите са откраднали имейл адреси, рождени дати, пощенски адреси и друга персонална информация

Онлайн аукционът eBay претърпя втората най-голяма в историята хакерска атака. Засегнати са акаунтите на 145 милиона потребители, съобщи Ройтерс.

Атаката е проведена в края на февруари и началото на март. eBay вече прикани потребителите да сменят незабавно своите пароли, тъй като именно те са били откраднати най-напред от хакерите.

За щастие, паролите са кодирани и хакерите едва ли са успели да разбият кодовете им и да извлекат истинските пароли, но все пак има вероятност това да се случи. Ето защо потребителите трябва да сменят паролите си.

В момента eBay разследва инцидента с помощта на водещи експерти по сигурност и прилага най-добрите инструменти и практики за защита на клиентите си, уверяват от компанията. Препоръчва се на потребителите да не ползват една и съща парола за множество акаунти.

Освен пароли, хакерите са откраднали имейл адреси, рождени дати, пощенски адреси и друга персонална информация. Финансови данни от рода на номера на кредитни карти се съхраняват сигурно от eBay, така че потребителите не трябва да се тревожат за тях.

eBay е наела криминалисти от подразделението Mandiant на FireEye Inc. да разследват случая. По-рано същата компания публикува статия за хакерска група в Шанхай, за която се твърди, че е свързана с Народоосвободителната армия на Китай.

Коментар