Google може да купи Skybox за $1 млрд.

Интернет гигантът Google е готов да плати 1 милиард долара за Skybox

Интернет гигантът Google е готов да плати 1 милиард долара за Skybox

Google проявя сериозен интерес към сателитната компания Skybox Imaging. Интернет гигантът е готов да плати 1 милиард долара, за да я притежава.

Skybox Imaging записва детайлни снимки и видео от повърхността на планетата. Нейните технологии ще помогнат на Google да развие картографските услуги и безпилотните коли – проект, по който компанията работи от няколко години.

Сделката на Google със Skybox е пред финализиране, твърди TechCrunch. Миналия месец интернет компанията погълна производителя на дронове Titan Aerospace, като освен това се интересува и от Planet Labs – стартъп в областта на сателитните изображения.

Цената на Skybox варира между 500 и 700 милиона долара в оценките на различни анализатори. Ако придобие компанията, Googe ще използва нейните технологии за подобряване на услугиге Google Earth и Maps с изображения с по-високо качество.

Освен това Google има подразделение „Earth Enterprise”, което предлага картографски данни на големи организации и също може да се възползва от данните, предоставяни от Skybox.

Не на последно място, Skybox може да подобри и безпилотните автомобили на Google. Към момента те се представят много добре на пътя, но допълнителна информация от сателитната услуга ще ги направи още по-функционални и удобни.

Коментар