Всички в Microsoft работят съгласувано по Windows 9

Следващата Windows версия се разработва в много по-тясно сътрудничество между екипите на Microsoft

Следващата Windows се разработва в тясно сътрудничество между екипите на Microsoft

Почти всички инженерни екипи на Microsoft си сътрудничат в разработката на следващата версия на Windows, известна засега като Windows 9, според изтекла в интернет вътрешна информация.

Официално, никой в Microsoft не говори за следващата голяма версия на Windows. Публикация в Seattle Times обаче твърди, че почти всички разработчици на компанията участват в новия проект.

Знае се също така, че компанията ще върне менюто Start обратно на десктопа в предстоящата актуализация на Windows 8.1. Изданието се позовава на бележки от двамата вицепрезиденти на Microsoft – Джо Белфиоре и Дейвид Тредуел, които отговарят съответно за потребителския интерфейс и ядрото на операционната система.

По-рано тази година повечето инженери на Microsoft са имали среща, на която са обсъждани функциите на следващата Windows и сътрудничеството между екипите. В документ, изготвен от Дейвид Тредуел, се съдържа информация от екипите за Azure, Office, Skype и Bing.

Преди това различните екипи на Microsoft – за Windows, Windows Phone и Xbox – е трябвало да преодоляват организационни бариери, въпреки съгласието за общо ядро и дизайн на платформата. Сега тези бариери не съществуват, споделя Тредуел, в резултат на което следващата Windows версия ще предложи на потребителите функциите, от които те наистина се нуждаят.

Коментар