Принц Чарлз призова за реформа на капитализма

Светът се доближава до ключов момент в историята си със срещата на върха на ООН относно климата, заяви Принц Чарлз

Светът се доближава до ключов момент в историята си със срещата на върха на ООН относно климата, заяви Принц Чарлз

Бизнес лидерите трябва да проектират „фундаментална трансформация на глобалния капитализъм”, за да се справят със сериозната заплаха от изменението на климата, смята Принц Чарлз.

Без спешни действия през следващите 18 месеца светът ще се изправи пред „опасно ускоряване на климатичните промени”, което може „да ни доведе до собственото ни унищожение”, предупреди престолонаследникът на Обединеното кралство.

В първата си публична изява от доста време насам Принц Чарлз повтори своето дългогодишно мнение относно мащаба на заплахите за околната среда, пред които е изправена световната икономика, пише GreenTech.bg. Вече изтича времето за справяне с изменението на климата, каза той пред бизнес лидери на срещата на върха „Инклузивен Капитализъм” в Лондон.

Светът, според Чарлз, се доближава до „ключов момент в историята” със срещата на върха на ООН относно климата, която трябва да се проведе в Париж през следващата година. Тогава се очаква световните лидери да се опитат да финализират ново международно споразумение за борба с изменението на климата.

„През следващите 18 месеца, и като се има предвид спешността на ситуацията, стояща пред пред нас, светът се изправя пред това, което е може би последният ефективен прозорец от възможности да се…. хване „последният влак” – да се постигне споразумение за амбициозна, справедлива и далновидна многостранна договорка в контекста на целите за устойчиво развитие след 2015 г. и Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата”, каза Принц Чарлз.

Коментари по темата: „Принц Чарлз призова за реформа на капитализма”

добавете коментар...

  1. я

    Тоя алкохолик по-добре да не цвили от коневръза

  2. Драгомир

    Ха ха. :o) какви ги говориш! Те в Европа и САЩ също замърсяват никак не малко. Самото производство на уредите за зелените енергии е изключително мръсно. Цялата работа е, че Европа и САЩ си измислят правилата, според които да се мери кое колко замърсява…

  3. :o)

    Незнам HAARP Ли, MAARP ли има в конспиративните мозъци, но планетата земя скоро ще покаже червен картон на ХОРАТА. Хората които въвеждат зелени технологии и енергия в западна европа и сащ , обаче са си изнесли производството в мръсен Китай, който също е част от планетата земя 🙂
    На тая среща ако не го проумеят това, ни чакат още горещи зими и студени лета 😉

  4. хмз

    Това да не е предупреждение че някоя от великите сили ще използва HAARP ?

Коментар