Тим Кук: Хората купуват Android смартфони погрешка

Според Тим Кук, почти половината китайски потребители, закупили iPhone от декември насам, идват от лагера на Android

Според Тим Кук, почти половината китайски потребители, закупили iPhone от декември насам, идват от лагера на Android

Докато представяше успехите и новите продукти на Apple по време на конференцията за разработчици WWDC 2014 в Сан Франциско, Тим Кук отдели внимание и на конкурентите. Разбира се, за да ги иронизира.

Главният изпълнителен директор на Apple жегна Microsoft с факта, че новата й платформа Windows 8 се ползва от само 14% от общата аудитория на Windows, докато OS X Mavericks е широко възприета от Mac потребителите.

130 милиона души са купили своето първо Apple устройство през последните 12 месеца, подчерта Кук и постави на мушката Android. Много хора са купили смартфон с тази ОС погрешка, но след това търсят по-добро изживяване.

Според шефа на Apple, почти половината китайски потребители, закупили iPhone от декември насам, идват от лагера на Android.

И още камъни в градината на конкурента – 89% от съществуващите потребители на Apple вече са преминали към най-новата платформа iOS 7, което рязко контрастира с  Android. Само 9% от Android потребителите ползват последната версия 4.4 KitKat.

Тим Кук атакува Android и за нейната сигурност, като заяви, че платформата доминира при мобилния зловреден софтуер. Графиките показват, че 99% от мобилните вируси са насочени именно към Android.

Коментари по темата: „Тим Кук: Хората купуват Android смартфони погрешка”

добавете коментар...

  1. Sat

    Сега съм с Windows phone 8.1 . Имал съм Андроид и Iphone .
    Установих че е доста подценен, в магазините постоянно изтъкват че имал по малко приложения и типрепоръчват Андроид.
    Но вече почти всички най използвани апп ги има в магазина. А по стабилност се мери само с i OS. Не ми е забивал нито веднъж.

  2. Saevar

    СтРАХ,
    1- може да е ползвал БЕТА версия
    2- може да има способността да пътува във времето и да си е пренесъл един в 2006-а
    вариантите са няколко 🙂

  3. СтРАХ

    APPLE….абе първият ифон излезе 2007-ма, а ти го ползваш от 2006-та :)))))))))))))))

  4. СтРАХ

    Този ги говори простотиите и овцете бееееееееееееееееее

  5. :o)

    според мен “Религиозните” епълци не са крайно-десни а крайно-леви,
    защото вярват в Комунизма и щом Чичко Стив/Тим/Бим/Шпекин им е казал да си купуват
    всяко нещо по 0,99$ то това е ОК и ТРЯБВА да си го купуват до края на света.
    Точно както волята на Сталин и Ленин, но изразена в търговията.
    Ако НЕ ИСКАШ да си купуваш постоянно елементарни неща, то ти не си достоен за Епъл.
    Някой ден Епъл ще продават бутилиран въздух за дишане за 0.99$ помнете ми думата 🙂

  6. СтРАХ

    XAXAXAXAXAXAXAXA….погрешка? ТОЗИ Е изКУКал тотално! СТРАХЪТ Е ГОЛАМ!

  7. Mir4o

    Щом Андроид юзърите са им потенциални клиенти, защо продължават да съдят Самсунг? Така или иначе, след като си купят андроид смартфон, следващия ще е епълски:):):)

  8. Един дол дренки

    иФоне/иОС е по-стилен и опростен, Андроид е по-разнообразен и отворен, но и Епъл, и Гугъл не ги е еня за клиентите им и ги използват максимално, всяка по свой начин, за своите си цели и за целите на господарите си от държавните агенции за “сигурност” (чия ли сигурност…). Едва ли пръстовите отпечатъци и селфитата си остават в телефоните. Споровете “коя марка е по добра” са може би напълно безмислени и вероятно най-често се използват отново за същите цели от платени хвалителски и манипулаторски агенции.

  9. Един дол дренки

    иФоне/иОС е по-стилно и опростено решение, Андроид е по-разнообразна и отворена система, но и Епъл, и Гугъл не ги е еня за клиентите им и ги използват максимално, всяка по свой начин, за своите си цели и за целите на държавните агенции за “сигурност” (чия ли сигурност…), които им дишат във врата. Едва ли пръстовите ни отпечатъци, селфитата, записи на гласовете ни и каква ли не лична биометрична и друга информация остава в телефоните само за наша употреба. Споровете “коя марка е по добра” са може би напълно безмислени и вероятно често се използват от платени хвалителски и манипулаторски агенции, в крайна сметка отново за същите цели.

  10. Чичо Гошо

    Имам Андроид телефон, но тази функция да отговаряш от лаптопа вместо от телефона много ми харесва. А и дизайна на новия Mac не е зле. Като цяло бих си взел MacBook Air i iPhone само и само заради добрата съвместимост. 🙂

  11. незнайко

    Забелязал съм, че има много примери за това как някои хора бъркат технологиите с религията. Това важи с особена сила за епъл-маниаците, е за да има баланс не оправдавам и крайно-дясното андроидско течение :)))))
    Личното ми мнение, е че айфон е един наистина страхотен телефон, но аз не бих го използвал, в момента съм на андроид, заради една единствена причина, отвореният й характер.

  12. APPLE

    ОТ 2006 ПОЛЗВАМ САМО iPhone СЕГА СЪМ С 5S, НЯМА ПО ДОБЪР ТЕЛЕФОН! САМО APPLE!!!

  13. Saevar

    и петокласник знае че щом има много вируси за дадена платформа значи е много популярна както например Windows е най-популярната ОС за декстопи и разбира се най-целената от хакери, тоя Тим Кук говори простотии също като Steve Ballmer и имам чувството че скоро и той ще си ходи.Аз имам Android от години роотнал съм го и е с firewall нито виждам реклами нито имам вируси екрана на утройството си е само за апликациите без излишни неща отличен за teamvewer, секюрити камери, скайп и нет браузинг.

  14. Лейдибърд

    Минах на епъл след андроид и не съжалявам, държи се много по- стабилно. И не съм дала 1 лв за нищо

  15. Александър

    Защо ли всички мои познати, което имат продукти на Apple искат да се отърват от тях и да преминат на устройства с Android?

  16. Мария

    Android is terrible. Now lets introduce this Android like feature to iOS 8? … 😀

  17. АА

    нормално е….Apple имат в пъти по-голяма ефективноcт и това е в оcновата на нейния уcпех!!

  18. Megatron

    Преминават на по-нова платформа защото ги задължават и им точат парите. А ние сме доволни от Android и нямаме нужда от платформи, претъпкани с платени сервизи.

  19. Росен Кючуков

    И след това правят още по-голяма грешка, като си купят iPhone

Коментар