D-Link въвежда нови Green Ethernet комутатори

Доставчикът на мрежови решения D-Link обяви новите се “зелени” продукти с грижа за околната среда. След като в края на миналата година компанията първа на пазара представи енергоспестяващата си гама D-Link Green Ethernet, сега добави нови продукти към серията и отвори концепцията за “зелени мрежи” към бизнес потребителите чрез неуправляемите Green Ethernet комутатори  DGS-1016D 16-port и DGS-1024D 24-port.
Компаниите в цял свят чувствително намаляват оперативните разходи и оптимизират използването на ценни ресурси, за да следват политиките на социална отговорност. Новите Green Ethernet комутатори на D-Link „разпознават” кога свързаното с тях устройства е изключено, за да приведат съответния комуникационен порт в режим на готовност (или т.нар. stand by), като по този начин намалят количеството електроенергия, което този порт използва.
16-портовият DGS-1016D и 24-портовият DGS-1024D гарантират до 45% по-ниски разходи за електроенергия, твърдят от компанията. И докато традиционните комутатори използват пълна мощност за прехвърляне на данни през Ethernet кабели, независимо от тяхната дължина, Green Ethernet технологията редуцира използваната електроенергия и в съответствие с дължината на кабелите, която се отчита автоматично от устройствата на D-Link.
”Развиването и усъвършенстването на D-Link Green Ethernet продукти в бизнес класа, както и за малкия и среден бизнес, е основен приоритет на компанията през 2008 г. Тази тенденция ще бъде ясно забележима и на българския пазар”, коментира Анелия Чакърова, мениджър на D-Link България.

Коментар