Скок при безжичното зареждане на лаптопи и джаджи

Технологията Rezence ще ще ни отскубне от жиците, които са станали част от нашето ежедневие

Технологията Rezence ще ще ни отскубне от жиците, които са станали част от нашето ежедневие

Лаптопи, таблети и други устройства скоро ще се сдобият с ефективна технология за безжично зареждане. Алиансът за безжично захранване разшири стандарта Rezence до 50 вата, а много производители на изложението Computex 2014 в Тайван обявиха, че ще го поддържат.

Безжичният стандарт предстои да бъде сертифициран и е първият, който поддържа захранване с до 50 вата на множество устройства. В съобщение до медиите Алиансът (Alliance for Wireless Power) обяви, че вече има 100 членове, сред които личат имената на Intel, Dell, Lenovo, Fujitsu, Panasonic, Logitech и Foxconn.

Повечето от тези компании членуват и в други браншови организации за безжично зареждане. Технологичният директор на Lenovo Питър Хортензиус вярва, че технологията ще даде силен тласък в развитието на лаптопите и ще ни отскубне от жиците, които са станали част от нашето ежедневие.

Безжичното зареждане все още е на ранен етап от своето развитие, но подкрепата от страна на големите технологични гиганти несъмнено ще ускори възприемането на технологията и утвърждаването на единен стандарт.

Други безжични алианси като Wireless Power Consortium и Power Matters Alliance също са привлекли в редиците си големи имена от ранга на Microsoft/Nokia, Samsung, LG, HTC, BlackBerry и Qualcomm. Все още обаче те не са представили стандарт за устройства, различни от смартфоните.

Коментари по темата: „Скок при безжичното зареждане на лаптопи и джаджи”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Това е ужасна новина.Когато WiFi у-ва (рутери), за първи път бяха проектирани и внедрени в употреба (в България – през 90-те години), имаше огромна полза, но никой все още не разглеждаше влиянието им от продължителната употреба върху човешкото тяло.National Geographic направиха предаване по въпроса за електросмога в съвременните градове: “https://www.youtube.com/watch?v=CKekrESXssM”
    Мобилните телефони убиват повече хора от Цигарите: “http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mobile-phones-more-dangerous-than-smoking-or-asbestos-802736.html”
    Други изследвани биологични ефектти от продължително излагане на нейонизиращи микровълнови полета генерирани от WiFi и др. Комуникационни (GSM) устройства. Под биологично въздействие се подразбира появата на биохимични ефекти, психологични и поведенчески реакции на организма, тъканите и клетките под действие на нейонизиращо лъчение:
    главоболие, световъртеж, нарушения на съня и менструалния цикъл, снижен полов потенцил, повишена уморяемост, нервност, раздразнителност, сърцебиене, болки в крайниците, болки в ставите, болки в гърдите, нарушенo кръвно налягане, затруднено дишане, храносмилателни проблеми, обща слабост, загуба на памет и концентрация, нарушена нервна система, внезапна умора, катаракт на очите, болки в сърдечната област, сърдечносъдови заболявания, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, стерилитет, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.

Коментар