Netgear налага нов стил при рутерите

Мрежовата компания Netgear пусна на пазара ново решение от фамилията RangeMax, предназначено за модерния дом и офиса. Моделът RangeMax Dual Band Wireless Router (WNDR3300) обединява смели дизайнерски решения, draft-N безжични връзки и работа на две честоти, чрез което се избягват типичните интерференции от различни електронни продукти, уточниха от дистрибутора Солитрон.
WNDR3300 работи на честоти 2.4 и 5 GHz и при използване с подходящ Wi-Fi мрежов адаптер увеличава ефективния обхват на маршрутизатора. Осем вградени в корпуса антени се грижат за покритието, като в тях Netgear използва специални материали, които елиминират напълно интерференциите между самите антени.
Компанията предлага своеобразен преход към 5-гигахерцовата честотна лента като улеснение за потребителите и метод за избягване на пренасищането в 2.4 GHz лента, но запазва и обратната съвместимост. WNDR включва и QoS поддръжка, която осигурява приоритетизиране на процесите и различните приложения за по-качествено оползотворяване на честотната лента.
Забележителното в модела е черният корпус с дизайн, който отхвърля типичните форми, наложени на мрежовото оборудване. Това обаче не е за сметка на техническите характеристики – WNDR3300 е преди всичко качествен маршрутизатор, който предлага защитна стена, повишена мрежова сигурност и контрол над достъпа от различни източници на принципа на "доверени" потребители.

Коментар