Геймърите се сдобиха с нов спортен клуб

Нов клуб ще развива електронните спортове в България. MD Games се състои в момента от два отбора по Warcraft 3. Това са Mary Jane и Divine Dinasty, от чиито първи букви е сформирано и името на клуба.
Двата тима се класираха съответно на второ и на четвърто място на последните финали на първенството EPS България в дисциплината Warcraft 3, а състезателят на Mary Jane Здравко Кирилов стана победител в индивидуалното първенство. Предстои присъединяването към MD Games и на отбори по други дисциплини.
„Електронните спортове вече отдавна са се утвърдили в много страни по света, включително и в Европейския съюз. Нашата цел е да работим за популяризирането им у нас и да подкрепяме българските геймъри, които по нищо не отстъпват на тези от други европейски страни“, обясни Стефан Падалски, председател на управителния съвет на MD Games.
„Въпреки, че родните играчи се представят добре на международната сцена, у нас те трудно могат да се реализират в сферата на електронните спортове и именно към промяна на това положение ще насочим усилията си“, добави Падалски.

Коментар