Едуард Сноудън съветва как да се пазим от NSA

iPhone трябва да бъде напълно „убит” чрез привеждане в режим DFU, за да се предпазим от отдалечено подслушване

iPhone трябва да бъде напълно „убит” чрез привеждане в режим DFU, за да се предпазим от отдалечено подслушване

Любимецът на свободните хора по света Едуард Сноудън разкри в интервю за NBC, че Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ може да включва отдалечено микрофона на всеки iPhone и така да подслушва разговорите.

Това разкритие обаче не е толкова драматично, колкото смятат някои хора. На първо място, за подобно подслушване е много по-лесно да се говори, отколкото да се осъществи на практика. Второ, потребителите трябва да са загрижени само ако наблизо има радари на федералните служби.

Но дори когато се съмнявате, че ви подслушват, има лесен начин да се предпазите от действията на агентите. За целта iPhone трябва да бъде напълно „убит”, като се приведе в режим DFU (Device Firmware Upgrade), при който операционната система не се зарежда, преди да предприемете възстановяване. Простото изключване на телефона не е сигурна мярка.

Ето как iPhone се привежда в режим DFU:

  • Свържете устройството към компютъра през USB кабел
  • Изключете устройството
  • Задръжте бутона Power в продължение на 3 секунди
  • Задръжте бутоните Home и Power в продължение на 10 секунди
  • Освободете бутона Power, но задръжте бутона Home за 10-15 секунди

И когато приключите секретните разговори, от които зависи целостта на планетата, можете да възстановите iPhone, като просто държите бутоните Power и Home, докато не се появи логото на Apple.

Коментари по темата: „Едуард Сноудън съветва как да се пазим от NSA”

добавете коментар...

  1. fofu

    До тоя дето се писал … 12/06/2014 19:54 Недей да определяш кой е предател при положение, че твоята глава е в съветско руският задник вече 60 год и отдавна си загубил представа за реалноста.

  2. Петър

    Трябва да се запасим купувайки преди да са изчезнали обикновените телефони обратното на смартфони -> тъп-фони.

  3. Алекс

    Ако Сноудън е Щирлиц – то САЩ са нацистка Германия!

  4. :o)

    Незнам но някои от коментиралите верно се друсат 🙂
    Ако не от друго то от патриотична путино-съветска любов 🙂

    Вие май сте живели под похлупак или представата от света ви идва от вестник Работническо дело, щом не знаете нищо за Щатската и Съветската агентура и двойните агенти.
    Такива се ползват от средата на 19-ти век, та сега ли 🙂
    Това че Сноудън е Щирлиц мисля че е ясно на всички малко по-умни, както по-долу написан Бензин.

    След това има някакви изказвания “навремето предателите” 🙂
    Това вероятно се отнася за “врагът сред нас” и “врага на пролетарската система”, който е всеки дето не пее Осанна Сталину, Ленину и т.н.
    Предполагам ако темата се задълбочи ще прочетем освен “предатели” и други интересни думички имащи своето значение само в кънтящите на кухо глави :
    “соросчета” , “либерасти”, “фашисти” и т.н. 🙂
    Но да оставим това…

    Също така много ми е интересно, ако не искаш да те подслушват
    и извадиш батерията, както някои тук широко препоръчват
    КАК ЩЕ ГОВОРИТЕ 🙂
    а да забравих – с два пръста в контакта 🙂

  5. Мдааа

    Към “simo” : А извади на IPhone батерията да те видим как ще стане след като е вградена в апарата и може да се сваля само в сервиз и то със специален инструмент. 🙂

  6. simo

    батериата да се извади е наи лесно. на всеки един телефон може да се извади батериата стига да свикнете да не го потрошите 🙂

  7. Алекс

    Искате да кажете, че NSA не искат да се запази “целостта на планетата”? Страхотно откритие technews!

  8. 1

    Кой не знае, че мобилните телефони са под контрол на мрежата и мрежата може да активира телефона в режим подслушване. Ако искате да не ви подслушват вадете батерията от телефона. Може и дан е го привеждаш в режими някакви. При ИФОН може ли да се маха батерията?

  9. ...

    Едно време предателите се гърчееха, после станаха франкофони, сега са американски ибрикчии… На някой, като си му е долен джинса, все ще намери в чии чужд задник да се пъхне…

  10. Бензин Петролов

    Не знам кой се друса и защо получи убежище от товарищ Путин. Не сте много наясно действията на службите, а най-вероятно сте от троловете на БСП… Най обичате да ви следят и подслушват от ДС и КГБ! Усещането сигурно е супер. Сериозно ли си мислите, че лошите американци ви следят, а добрите руснаци не?!

  11. Мдааа

    Многооо малоумници има в тази държава и гъзолизци на чужди интереси – визирам “Тек” и “Бензин Петролов” и затова сме на това дереже. Иначе човека наистина е пример за свободомислие.

  12. svoboda

    Хората са давали живота си за свободата, а сега сами се отказваме от нея и се оставяме да бъдем тотално контролирани. Терористи винаги ще има, както и правителствени служби които да ги подпомагат.

  13. Тек

    Тоя самовлюбен и игнорантен слабоумник едва ли подразбира какво е направил за сигурността на собственната си държава в полза на всички световни терористи.Жалко ,че семейството му не може да емигрира като него и ще бъде подложено на такъв тормоз от всички ,че слабоумника нищо чудно един ден да си дойде обратно за да си ”излежи” доживотната присъда която го очаква.

  14. Пешо

    Руско ченге дето е работило 5 години в National security agency в САЩ? Бате, ти друсаш ли се, бе?

  15. Бензин Петролов

    Любимецът на свободните хора по света – как не вие е срам да пишете такива глупости?!?! Та това е обикновено съветско (руско) ченге и това се знае от всички сериозни журналисти!

Коментар