Силициевата долина се разширява

Териториалните граници на Силициевата долина се разширяват. В най-успяващия икономически регион в САЩ вече влиза и окръг Сан Матео. Освен ИТ компаниите, “долината” привлича като магнит все повече предприемачи от биотехнологичната индустрия, разкрива публикация в мрежата CNET.

Средният доход нараства постоянно от 2001 година, когато започна бързото развитие на интернет компаниите. Расте и броят на персонала, като през 2007 година увеличението е 1,7%.

Още по-укорено растат инвестициите в нови технологични разработки. През миналата година рисковите капитали са се увеличили с 11%, достигайки 62% от общите за щата Калифорния.

Силициевата долина засега е незасегната от разтърсилата САЩ ипотечна криза. Но анализаторите очакват известни сътресения в близко бъдеще. Бизнесът в региона обаче има гъвкавостта да се адаптира бързо към изменящата се среда.

Изненадващо, световният център на високите технологии изостава в достъпа до интернет. Само 51% от потребителите в долината използват широколентов достъп, като средната скорост на предаване на данни е около 200 килобита в секунда.

Коментар