Samsung обучи студенти да програмират за смарт ТВ

Студенти от СУ „Климент Охридски” преминаха обучение за разработка на приложения за смарт телевизори

Студенти от СУ „Климент Охридски” преминаха обучение за разработка на приложения за смарт телевизори

Samsung организира безплатен двудневен семинар и обучение за писане на приложения за смарт телевизори в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Лектори на семинара бяха специалисти от R&D центъра на компанията в Полша и експерти от софтуерния разработчик ib3 Media.

Образователната инициатива на Samsung цели да създаде дигитални умения, адекватни на съвременните нужди на пазара на труда, които да допринесат за по-добрата професионална реализация на младите хора, посочиха от корейската компания.

През първия ден на обучението студентите изучаваха теоретична информация, вкл. възможности на смарт ТВ приложенията,  демонстрации, статистики, тенденции и технологии. На следващия ден компанията проведе практическо упражнение за подбран кръг от студенти, в което бе включена и разработка на две приложения.

Програмистите изготвиха мини версия на играта Sokoban, след което направиха възможно управлението не само през дистанционното на телевизора, но и през уеб брaузерите на техните телефони и лаптопи. Двудневното обучение изискваше от студентите да познават поне един обектно-ориентиран език за програмиране, както и умения по HTML, Java Script и CSS.

Коментар