Облачна услуга на Microsoft предсказва бъдещето

С помощта на Azure Machine Learning компаниите ще могат да разгръщат решения за прогнозен анализ

С помощта на Azure Machine Learning компаниите ще могат да разгръщат решения за прогнозен анализ

Облачната платформа Azure е ключов компонент в бъдещата стратегия на Microsoft – не само като място за съхранение на информация, но и като среда за работа на софтуера на големите компании. Нещо повече, Microsoft обяви, че е направила огромна крачка в технологиите за машинно обучение и ще достави тази услуга в Azure.

Машинното обучение обикновено се управлява на локално ниво, като изисква сериозен ресурс от учени и инженери. Поради това, процесът на подготовка и пускане на машинни алгоритми за обучение е скъп. Но Microsoft смята, че е намерила начин да намали значително тези разходи.

От следващия месец Microsoft ще пусне предварителна версия на облачната услуга Azure Machine Learning, с помощта на която компаниите ще могат да разгръщат решения за прогнозен анализ.

Инструментът е разработван за използване с продукти като Xbox и Bing в продължение на години. Благодарение на дългия цикъл на разработка и вътрешните тестове, Microsoft е съумяла да направи този инструмент за машинно обучение лесен за използване.

Корпорациите ще могат да ползват услугата, за да прогнозират бъдещето с помощта на исторически данни – например, да гарантират спазването на графика на самолетите, като отчитат хиляди комбинации от променливи, които влияят на полетите, и след това направят необходимите промени, за да избегнат задръствания.

Коментари по темата: „Облачна услуга на Microsoft предсказва бъдещето”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Хайде стига толкова да не пипат самолетите – Microsoft отдавна вече е пуснал октоподските си пипала по банки и банкомати.

    Критично важните системи НЕ трябва да зависят от една единствена компания.
    Трябва да се правят проекти с отворени стандарти и отворен код с възможности за поддръжка от множество компании.

Коментар