Windows 9 идва с опция за изключване на Metro UI?

Очаква се Windows 9 Enterprise да внесе сериозни промени в потребителския интерфейс

Очаква се Windows 9 да внесе сериозни промени в потребителския интерфейс

Нови подробности за операционната система Windows 9, очаквана в началото на 2015 г., изтекоха в интернет. Твърди се, че Microsoft ще осигури възможност за напълно изключване на модерния Meto UI интерфейс в полза на класическия десктоп.

Очаква се Windows 9 Enterprise Edition да внесе сериозни промени както за потребителите на сензорни устройства, така и за тези, които ползват основно мишка и клавиатура. Версията за ARM процесори обаче ще предложи единствено интерфейс Modern UI, според информациите към момента, които не са потвърдени официално.

Различни публикации, позоваващи се на WZOR – група, известна с точните си прогнози за платформата на Microsoft, твърдят, че корпоративното издание на Windows 9 ще включва опция, която забранява Metro UI и така превръща класическия десктоп в единствена среда за работа на традиционни РС с мишка и клавиатура.

Освен това Microsoft може да се откаже от интеграцията на облачната услуга OneDrive в Windows 9 Enterprise. Засега няма официална информация за подобни планове на софтуерния гигант, а неотдавна сайтовете на WZOR бяха свалени от интернет след инсайдерски скандал в Microsoft и намеса на властите.

Коментари по темата: „Windows 9 идва с опция за изключване на Metro UI?”

добавете коментар...

  1. Гневен!

    Добре бе, изтрихте ми предишния коментар, ама все пак ‘земете та сменете тва “инсайдерски”!!! Ако се чудите за българската дума – “вътрешен”. 🙂

  2. Petko Samardzhiev

    Защо само в корпоративната версия, не може ли Modern UI да бъде по желание за всеки потребител….

  3. (c:

    Ще е по-добре да е с опция за включване на Metro UI.

Коментар