Xiaomi Mi4 – смартфон с метален корпус и Retina екран

Само за първите пет месеца на 2014 година Xiaomi продаде 22 милиона смартфона

Само за първите пет месеца на 2014 година Xiaomi продаде 22 милиона смартфона

Xiaomi, един от водещите китайски производители на смартфони, подготвя за пазара поредния си хит – модела Mi4, известен още като Miphone 4. Устройството ще има 5-инчов екран от тип Retina и метален корпус – характеристики, присъщи на смартфоните от най-висок клас.

Xiaomi Mi4 е проектиран на базата на четириядрен процесор от неизвестен засега производител, съобщи порталът VRzone China. Предвидена е основна задна камера с резолюция 16 мегапиксела, както и предна камера, чиято резолюция не се посочва.

Моделът преминава в момента тестове в Китайския център за сертификация на качеството (CQC). Очаква се смартфонът да излезе на пазара през септември. Предполагаемата цена на Mi4 все още не е известна.

Миналата година Xiaomi продаде 18,7 милиона смартфона основно на китайския пазар. Само за първите пет месеца на 2014 г. обаче компанията пласира 22 милиона устройства и е на път да изпълни плана си от 60 млн. устройства за цялата година. Нови цели на Xiaomi са пазарите в Индия, Русия, Бразилия, Мексико и др.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi4 – смартфон с метален корпус и Retina екран”

добавете коментар...

  1. :o)

    Е това е голям производител, не като ХУЙВЕЙ

Коментар