Соларен паркинг в София зарежда телефони и скутери

Соларен паркинг в центъра на София зарежда електрически велосипеди, скутери, телефони, таблети и всякакви джаджи с енергия от слънцето. Гражданите могат да тестват моделите и да пият „соларно” кафе, докато си зареждат смартфоните.

За една седмица площадката до паметника на Васил Левски в Борисовата градина е точка за производство на безплатна електроенергия от слънцето. Инициативата стартира вчера и ще продължи до неделя, 29 юни, в светлата част на дните, съобщи GreenTech.bg.

WWF-България представя своя проект RePowerMap – интерактивна карта на енергийно-ефективни сгради и централи за производство на екологичен ток в България и целия Европейски съюз. Грийнпийс България пък запознава столичани с реалните ползи от зелената енергия.

Българска соларна асоциация показва приложение на слънчевия ток за битови нужди – приготвяне на кафе, сокове, зареждане на телефони и таблети. Компании със зелена насоченост предоставят за свободно тестване различни модели електрически велосипеди и скутери.

Кампанията се провежда в рамките на Европейската седмица на устойчивата енергия – 2014 и цели да промотира сред гражданите ползите от приложението на екологичната енергия в ежедневния живот, в жилищни и обществени сгради, в бизнеси, за захранване на нуждите на земеделски стопанства и други.

Коментари по темата: „Соларен паркинг в София зарежда телефони и скутери”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Днес (25.06) ходих до там към 12:30 , но още не беше готово. А по информация от интернет мислех, че още вчера са го построили 🙁 Дано да имам време пак тези дни да ида, че нещо много дъждожни ги дават, и това не е много хубаво за инициативата. Иначе успех от мен в начинанието.

Коментар