Android приложения тръгват на хромбуците

Google демонстрира работа на Android приложения на хромбук по време на конференцията за разработчици в Сан Франциско

Google демонстрира работа на Android приложения на хромбук по време на конференцията за разработчици в Сан Франциско

Google се опитва да сближи платформите Chrome OS и Android. Очаква се приложения за Android да заработят на хромбуци, стана ясно на форума за разработчици Google I/O 2014 в Сан Франциско.

Работите в тази посока все още са на ранен етап, съобщи шефът на подразделението за Chrome и Android Съндар Пичаи. Все пак компанията демонстрира изпълнение на Android приложения като Evernote, Flipboard и Vine на хромбуци (мобилни компютри под управление на Chrome OS).

Към момента има редица трудности за пълноценна реализация на идеята. Основната от тях е, че Android приложенията са създадени за сензорен интерфейс, докато повечето хромбуци все още нямат тъч екрани.

Самата операционна система Chrome OS поддържа сензорни екрани, откакто излезе хромбукът Google Pixel (февруари 2013 г.), но не всички сайтове и приложения са оптимизирани за тъч интерфейс. Сензорните дисплеи все още не са задължителна характеристика за комптрите с Chrome OS.

Освен пускане на Android приложения, Chrome OS ще показва известия от свързан към хромбука Android смартфон. Подобна функционалност може да се използва също за идентификация на потребитeля и разблокиране на компютъра.

Коментари по темата: „Android приложения тръгват на хромбуците”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Тъч екраните изобщо не са подходящи за работа. Те са само за смартфони и за забавление. Не случайно много Chrome компютри не притежават такъв…

Коментар