360-градусови снимки на Киноцентъра вече са в Google

Снимките на Ню Бояна са продължили 3 седмици, съобщиха от Thunder Box

Снимките на Ню Бояна са продължили 3 седмици, съобщиха от Thunder Box

От днес в Google може да се намери една от най-големите 360-градусови фотосесии на филмовото студио Ню Бояна. Това е мястото, на което са заснети филми като „300”, „Конан”, „Непобедимите”, „Херкулес” и „Черната далия”.

С помощта на услугата Google Maps Business View всеки може да се разходи виртуално там, където се случва истинската магия на киното. Снимките са направени от британската компания Tunder Box, базирана в София и първа на Балканите със статут на Google Trusted Agency, който й дава право да фотографира „Google Street View” 360-градусови снимки.

„Снимките на Ню Бояна са с огромен мащаб! Отне ни приблизително 3 седмици, за да ги завършим, тъй като бе важно да влезем и зад кулисите на тази индустрия. Това е първата подобна фотосесия на действащо филмово студио”, каза Саймън Фийк, собственик и управител на Thunder Box.

Google Maps Business View е един от най-амбициозните проекти, стартирани от интернет гиганта в последните години. Накратко, услугата позволява на потребителите да посетят виртуално различни места като хотели, ресторанти и дори офиси.

Дори Стивън Спилбърг може да се разходи в студиата на Ню Бояна и да планира следващия си филм. Звезди като Харисън Форд, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Антонио Бандерас, Морган Фрийман и Уесли Снайпс вече споделиха с чуждите медии удоволствието от снимките в България и тяхното възхищение от страната, заяви Ярив Лернер – собственик на Ню Имидж и Милениум Филмс.

„Комбинацията от тези популярни „посланици”, които казват чудесни неща за Ню Бояна и България, както и неспиращата нишка от касови филми, които се снимат тук, ще се отрази благоприятно върху имиджа на страната, който в някои аспекти е незаслужено негативен през последните години”, добави Ярив Лернер.

Коментар