Прогнозите за ERP пазара у нас са оптимистични

Пазарът на ERP системи в България се развива възходящо и тази тенденция ще продължи, стана ясно на пресконференция на Скала Бизнес Солюшънс Консулта България, по повод пет години от дейността на компанията у нас. Epicor, основният партньор на Скала, се е изкачил през 2007 година на шесто място в света сред глобалните доставчици на ERP системи, съобщи Гелу Бротан, директор консултантски услуги в румънския офис на компанията.

Скала България въвежда система за онлайн поддръжка, обработване на клиентските запитвания и подобряване на достъпа до техническа и потребителска документация за ERP системата Epicor iScala.
От тази година стартира и нова инициатива за създаване на Скала общност между клиентите и партньорите на компанията, с цел обмен на опит и контакти между отделните потребители, използващи iScala в ежедневната си дейност, съобщи Светла Манолова, управител на Скала България.
Системата Epicor iScala ERP е изцяло параметризирана, с възможности за настройване към изискванията и практиката на всеки клиент. Модулната й структура интегрира финансово-счетоводните, логистичните, производствените и маркетинговите дейности, както и дейностите по управление на проектите, услугите и клиентите.
100% от клиентите на Epicor iScala ERP у нас ще подновят годишната си поддръжка, обяви Светла Манолова, като се позова на изследване на компанията. Таксата за поддръжка осигурява на потребителите безплатни ъпгрейди.
Стандартното внедряване на една цялостна ERP система от среден и висок клас отнема около 3 месеца, стана ясно още на пресконференцията. Възможни са и по-кратки внедрявания, каквито се лансират на българския пазар напоследък, но само на отделни функционалности, посочиха експертите на компанията.

Ново решение за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM) въвежда от тази година компанията. Системата, базирана на английска разработка, вече има няколко клиента у нас.
Решения за управление на електронния обмен на данни ще бъдат друго ново направление в бизнеса на Скала България. Очаква се на българския пазар да стават популярни и услугите за аутсорсинг на финансова обработка, допълни Светла Манолова. 

Коментар