M-Тел стартира нова инициатива в Технически университет, София

Днес с официална церемония бе поставено началото на нова инициатива – MTel Master Classes, в Технически университет, София. Тя е част от дългострочната стратегия на М-Тел за установяване на сътрудничество и партньорски взаимоотношения с университета.
За първи път студентите на ТУ ще имат възможност да присъстват на серия от отворени семинари с практическа насоченост, които ще се водят от висококвалифицирани специалисти на компанията. Инициатори на съвместния проект са Томас Клеменшиц, Главен директор «Технологии» в М-Тел и доц.Пулков, Декан на Факултета по Телекомуникации, които обявиха старта на инициативата по време на официалната церемония.
Първият отворен семинар се проведе веднага след официалното откриване – Рони Бабикян, Началник отдел «Център за управление на мрежата» в  М-Тел, разказа на студентите за системите за мониторинг и управление на GSM/UMTS мрежата.
Инициативата ще допринесе за запознаването на студентите с реалността в бизнеса и ще ги подпомогне в процеса на професионалната им ориентация и подготовка. Отворените семинари ще са насочени към бъдещите инженери и ИТ специалисти, тъй като информационните и комуникационни технологии се развиват все по-динамично, а инвестициите в тях са ценен капитал.
С подкрепата на М-Тел е оборудвана и специална компютърна лаборатория в университета, в която студентите имат възможността свободно да усъвършенстват знанията и уменията си. Освен това, на територита на ВУЗ-а мобилният оператор е поставил и специални информационни табла за съобщения, които да информират възпитаниците за всички студентски инициативи на компанията и за свободните стажантски и работни места.
През месец декември миналата година М-Тел подари награди в размер на 2000 лв. и мобилни телефони на всеки един от четиримата бакалаври в специалност „Радио и телекомуникации” на Техническия университет, които се дипломираха през 2007 г. с отличен успех.
Един от четиримата първенци на випуска беше македонецът Менде Буджевски, който започна работа в дирекция „Техническо обслужване и експлоатация” на М-Тел, след като успешно завърши летния си стаж в компанията.
Радва ни фактът, че едни от най-добрите студенти, които завършват висшето си образование в Технически университет, София, са наши служители.Миналата година в стажантската ни програма двадесет от близо сто студенти от различни специалности бяха възпитаници именно на този ВУЗ, каза Томас Клеменшиц, Главен директор Технологии в М-Тел.
“Сътрудничеството с М-Тел е от изключителна важност за нас”, коментира доц. Пулков, Декан на Факултета по Телекомуникации.

Коментар