Задава се нов сблъсък на уеб разработчици

Втори по рода си открит дебат между водещи .NET, Java, PHP и Ruby специалисти, този път на тема "Коя технология е по-добра?" за разработка на уеб приложения, организира Българската асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС).
Застъпниците на различните технологии ще защитят своите виждания за по-добрата технология чрез презентации, демонстрации и дискусия. Срещата IT Boxing ще бъде истински сблъсък между 23 състезатели от 4 отбора, който ще завърши с бой с надуваеми боксови ръкавици, съобщиха организаторите.
Събитието ще се проведе на 6 март от 17:30 часа в зала „Москва” на столичния парк-хотел Москва. Входът е свободен и не се изисква предварителна регистрация.
.NET отборът ще представи ASP.NET, ASP.NET AJAX, ASP.NET MVC, както и новите ASP.NET разширения в .NET Framework 3.5. Екипът на Java ще се застъпи за JavaServer Faces (JSF), Google Web Toolkit (GWT), Echo Framework и други Java Web базирани среди.
PHP тимът ще представи Web разработките с PHP, като ще обърне особено внимание на Symphony framework. Членовете на Ruby отбора ще защитават Ruby on Rails.
Освен най-добрите български лектори от общностите, в дискусиите ще участва и известният холандски .NET специалист Алекс Тисен, лектор от международната .NET асоциация INETA.

Коментар