Rakia прави независими банкоматите за биткойн

Банкоматите Lamassu ще поддържат превод, обмен на валута и плащане на сметки с биткойн, благодарение на отворена платформа Rakia

Банкоматите Lamassu ще поддържат превод, обмен на валута и плащане на сметки с биткойн, благодарение на отворена платформа Rakia

Нова отворена платформа превръща банкоматите на Lamassu в самостоятелни възли за извършване на операции с криптовалута Bitcoin, вкл. превод, обмен на валута и плащане на сметки.

Наречена Rakia, платформата осигурява независимост на банкоматите от централните сървъри на Lamassu. Машините запазват контрола над цените, комисионните и търговията.

„Не планираме да се превръщаме в следващите Western Union, Moneygram или Travelex. Искаме да създадем платформа за хиляди малки компании, които ще се конкурират с финансовите институции и помежду си. Този пазар се нуждае остро от конкуренция, за да паднат цените за трансфери и обмен на валута”, коментират от Lamassu в съобщение до медиите.

В бъдеще Rakia може да бъде интегрирана с външни услуги за превод на пари като Kipochi, BitPesa или 37coins. Предвижда се също интеграция на биткойн портфейл, вързан към националната валута. Изходният код на Rakia е достъпен за сваляне в GitHub.

Коментари по темата: „Rakia прави независими банкоматите за биткойн”

добавете коментар...

  1. maxobg

    ами те може да не знаят какво е Ракия .обаче ,наздраве !!

  2. Българин

    Хайде наздраве за биткойна!

  3. 40°

    Редно е да защитим името Rakia и да си го ползваме само за наши високотехнологични продукти. Наздраве!

  4. Koko D

    Хубаво име са измислили на компанията .. РАКИЯ!

Коментар